Kikaparnák a gesztenyét
Kikaparnák a gesztenyét
Hogy a csütörtökön kezdődő, egyik fél három győzelméig tartó Békéscsaba elleni párharcnak nem a Fatum-Nyíregyháza az esélyese, aligha képezi vita tárgyát. A tények ugyanis árulkodóak: az alapszakaszban a bajnoki címvédő viharsarkiak a harmadik, a szabolcsiak a hatodik helyet szerezték meg.
A Fatum-Nyíregyháza a bravúr reményében kezdi a Békéscsaba elleni párharcot.
Hogy a csütörtökön kezdődő, egyik fél három győzelméig tartó Békéscsaba elleni párharcnak nem a Fatum-Nyíregyháza az esélyese, aligha képezi vita tárgyát. A tények ugyanis árulkodóak: az alapszakaszban a bajnoki címvédő viharsarkiak a harmadik, a szabolcsiak a hatodik helyet szerezték meg. De… A rájátszásban annyiszor állt már minden a feje tetejére – miért ne történhetne ezúttal is valami hasonló? Annál is inkább, mivel a Kőhalmi-gárda elszántságát semmi nem kérdőjelezheti meg, így mindjárt az első, idegenben esedékes partin „robbantani” akar.
– Hál’ istennek olyan helyzet állt elő, hogy a játékosok és a szakvezetés egyet gondol, márpedig ha ennyien akarnak valamit, akkor az sikerülhet is – utalt Kőhalmi Richárd, a nyíregyháziak edzője arra, hogy Roma Flóra szerdán megjelent nyilatkozatában optimistán tekintett a Csabával esedékes összecsapás-sorozatra. – Nagyon sok fog múlni, a nyitás-nyitásfogadáson, ha ebben a két játékelemben hatékonyak leszünk, lehet keresnivalónk. Ezúttal mindent ki kell bírni, azt is, ha elhúzódik a párharc. A venezuelai Valdez beszállásával erősebbek, jobbak lettünk, ezt az alapszakasz hajrájában elért eredmények is alátámasztják, az elmúlt három hétben pedig folyamatosan elemeztünk, dolgoztunk, készen állunk a küzdelemre. Nyilvánvaló, nehéz nyerni Békéscsabán és ebben a csatában csak saját magunkra számíthatunk, saját magunknak kell kikaparni a gesztenyét. Történjék bármi, emelt fővel fogjuk megélni a továbbiakat.
Forrás: szon.hu