Eddig szurkolt, most neki szurkolnak
Eddig szurkolt, most neki szurkolnak
Egyfelől lezárult a fedett pályás szezon, másrészről viszont még az esztendő negyede sem telt el, mégis terjedelmes a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak eddigi 2015-ös eredménysora. A csütörtöki tájékoztatón Vas László vezetőedző azzal dicsekedhetett (joggal), hogy az egyesület versenyzői…
A sikeres fedett pályás szezon után a portugáliai dobó Európa-kupával indul a kinti versenyévad.
Egyfelől lezárult a fedett pályás szezon, másrészről viszont még az esztendő negyede sem telt el, mégis terjedelmes a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak eddigi 2015-ös eredménysora. A csütörtöki tájékoztatón Vas László vezetőedző azzal dicsekedhetett (joggal), hogy az egyesület versenyzői – ahogyan arról lapunk is rendszeres tudósításokat adott – hat magyar bajnokságon vettek eddig részt, és ezeken kilenc elsőséget öt ezüst- és két bronzérmet spájzoltak be.
Nem az elégedetlenség beszélt a szakemberből, amikor azt mondta, a felnőtt ob-n szerzett négy arany eggyel-kettővel lehetett volna több is, az arra vonatkozó terv viszont teljesült, hogy Bakosi Péter személyében volt nyíregyházi résztvevője a prágai felnőtt Európa-bajnokságon.
Ha pedig lezárult a fedett szezon, akkor kezdődik a szabadtéri. Nem ér meglepődni, de már a hétvégén, igaz, nem határainkon belül. A nyíregyházi résztvevőkkel kecsegtető világversenyek sora a téli dobó Európa-kupával indul, amelyet újfent a portugáliai Leirában rendeznek. Két nyíregyházi indulóval, az U23-as kategóriában Káplár János és Kerekes Dóra tagja a magyar csapatnak. Ezúttal a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert kimaradt, azon egyszerű oknál fogva, hogy a téli dobó ob-n hárman, így klubtársa és barátja is túldobta.
Forrás: szon.hu