Még közelebb kerülhetnek a céljaikhoz
Még közelebb kerülhetnek a céljaikhoz
Új szakasz kezdődik a bajnokságban, pedig a legutóbbi és a következő, csütörtöki (kezdés 18 órától a bujtosi csarnokban) mérkőzés között kevesebb idő telik el, mint más esetekben.
Hazai pályán könnyebb begyűjteni a szükséges győzelmeket, az újabbat a MAFC ellen szerezhetik meg.
Új szakasz kezdődik a bajnokságban, pedig a legutóbbi és a következő, csütörtöki (kezdés 18 órától a bujtosi csarnokban) mérkőzés között kevesebb idő telik el, mint más esetekben. A Marso-NYKK az alsóházi középszakasz első összecsapásán a MAFC-ot látja vendégül, és sokat tehet azért, hogy matematikailag is elérhető közelségbe kerüljön a biztos bentmaradás. Túl azon, hogy bőven van még tétje a meccsnek, azért az alsóházi összecsapásoknak mindig másabb a hangulata, ezt tapasztalhattuk az elmúlt években.
– Nyilván jobb lenne a középszakaszban játszani és még versenyben lenni a rájátszásért, de egy ideje már látszott, hogy alul kell megvívnunk a bajnokság második fázisát – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Kétségtelen, a jobb pozíciókért élesebb szokott lenni a csata, de azért az alsóházban is uralkodik egyfajta rájátszáshangulat, hiszen hasonszőrű csapatok játszanak egymás ellen, igen jelentősnek mondható meccseket. A célunk az, hogy elkerüljük az utolsó két helyet, ehhez számításaink szerint még két győzelem szükséges. Ezeket nyilván egyszerűbb megszerezni hazai pályán, mint idegenben, úgyhogy az első két meccsünk, benne a csütörtöki MAFC elleni találkozó kiemelt jelentőséggel bír.
Forrás: szon.hu