Extázisban kell játszani!
Extázisban kell játszani!
Egyszer majd talán Kőhalmi Richárd is jó sztoriként fog emlékezi arra februári napra, amikor falfehér arccal, vírusos betegségtől gyötörve szenvedte végig a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának Jászberény elleni összecsapását.
A győzelemből is lehet okulni: a Fatum-Nyíregyháza számára nagy tanulságot jelenthet a Berény elleni meccs.
Egyszer majd talán Kőhalmi Richárd is jó sztoriként fog emlékezi arra februári napra, amikor falfehér arccal, vírusos betegségtől gyötörve szenvedte végig a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának Jászberény elleni összecsapását. Mert minden jó, ha jó a vége. Márpedig a szabolcsiak egy felettébb simának induló mérkőzésen kiküzdötték a győzelmet (3:2), ami szinte garancia arra, hogy az alapszakaszt a felsőházi rájátszást biztosító pozícióban zárják. Vagyis, az első nyolcban. Másfelől a tréner időközben kikúrálta magát, úgyhogy egyelőre minden rendben.
– Nem voltak még hasonló szituációban, úgy látszik, mindent ki kell próbálni… – merengett immár derűs hangulatban a történteken Kőhalmi Richárd, a hatodik pozíciót féltve őrző nyíregyháziak szakvezetője. – Tény, nem éreztem jól magam, megtartottam az eligazítást az öltözőben, és bár eszembe sem jutott, hogy elmenjek a meccsről, de abban az állapotban örültem, hogy ülni tudok a helyemen. Sajnálom, hogy egy 3:0-ra megnyerhető mérkőzés így alakult, amely számunkra akár végzetesnek is bizonyulhatott volna.
A húrokból kidugta fejét a nyírségi társulat, mindazonáltal nagy tanulsággal szolgálhat, hogy egy gyakorlatilag padlóra küldött ellenféllel szemben, kettő nullás előnynél sem ildomos lazítani.
– Azt gondolom, nem csak velünk fordul elő ilyen, olykor apróságokon múlik egy-egy meccs kimenetele – reagált a fejleményekre Kőhalmi Richárd. – Hiába mondjuk folyamatosan, hogy a megnyugtató vezetés birtokában is csinálni, hajtani kell tovább, a lányok tudat alatt túlságosan megnyugszanak, alacsony pulzussal pedig nehéz játszani. Akkor vagyunk jók, ha extázisban röplabdázunk, amire nem egyszer akadt már példa, most viszont belealudtunk a mérkőzésbe. Vészhelyzetben aztán felpörögött a csapat, az ötödik, döntő szett jól indult, és nem volt több problémánk. Ezzel együtt két pontot szereztünk, egyet vesztettünk, amiért nagy kár. Mondom ezt azért is, mert akadtak korábban is hasonló találkozók, márpedig sokkal nyugodtabbak lehetnénk, ha ezekből jobban jövünk ki. Más kérdés, hogy ősszel Berényben 3:2-re győzni tudtunk, az utólag egyértelműen bravúrnak nevezhető. Előzetesen azzal kalkuláltam, hogy a hátralévő három fellépésből kettőt behúzunk, egy már sikerült, két esélyünk maradt a még hiányzó egy győzelem elérésre.
Nos, az első sansz csütörtökön adódik, midőn a TF-Budapestet fogadja a szabolcsi gárda, majd vasárnap az MTK elleni idegenbeli túrával zárul az alapszakasz.
Forrás: szon.hu