Kapaszkodjunk a pozitívumokba!
Kapaszkodjunk a pozitívumokba!
Nyert a Marso-NYKK, és ennyivel akár elintézhető is lenne a csütörtök esti élvonalbeli bajnoki. A MAFC elleni mérkőzés azonban nem úgy indult, hogy vért kell izzadni a sikerért, ám az is igaz, a 98–92-es nyíregyházi győzelem úgy alakult ki, hogy a fővárosiak egyszer sem vezettek
Sok pontot dobott és a minimálisan remélt különbséggel nyert az NYKK, ez feledteti a MAFC elleni védekezést.
Nyert a Marso-NYKK, és ennyivel akár elintézhető is lenne a csütörtök esti élvonalbeli bajnoki. A MAFC elleni mérkőzés azonban nem úgy indult, hogy vért kell izzadni a sikerért, ám az is igaz, a 98–92-es nyíregyházi győzelem úgy alakult ki, hogy a fővárosiak egyszer sem vezettek, döntetlent is csak háromszor (0–0, 73–73 és 81–81) mutatott az eredményjelző.
– Aki valaha volt kosárlabdapályán és foglalkozott egy kicsit ezzel a játékkal, az tudja jól, hogy nagyon nehezek az ilyen mérkőzések – mondta Sitku Ernő, az NYKK vezetőedzője. – Eljött hozzánk egy csapat, amely a sérülések miatt eleve esélytelennek kiáltotta ki magát, aztán persze a háromból két légiósát bevetette, és mindenféle teher nélkül léphetett pályára. Azok a játékosok pedig, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, nyilván meg szerették volna mutatni, többre érdemesek. Mindezekkel együtt a MAFC nagyon jól kosárlabdázott, a rendhagyó stílusával szemben nagyon nehéz volt védekezni. Annak viszont nagyon örülök, hogy amikor szorossá vált az állás, magyarán téthelyzetbe kerültünk, akkor mindig vissza tudtuk venni a kezdeményezést és megtaláltuk azt az utat, ami a vezetéshez és vele együtt a győzelemhez irányított bennünket. Annak ellenére, hogy a mérkőzés közben nem tudtunk igazán nagy különbségű előnyre szert tenni, úgy gondolom, végig uraltuk az összecsapást, és megérdemelten nyertünk.
Forrás: szon.hu