Munkás hetek, tornaezüst
Munkás hetek, tornaezüst
Nemzetközi tornával zárta a felkészülés harmadik hetét a Nyíregyházi KC NB I. B-és férfi kézilabda csapata. A miskolci Avas Kupán hat együttes vett részt, szombaton két csoportmeccset játszottak a nyíregyháziak.
Az Avas Kupán három meccsen tesztelhette játékát a Nyíregyházi KC.
Nemzetközi tornával zárta a felkészülés harmadik hetét a Nyíregyházi KC NBI. B-és férfi kézilabda csapata. A miskolci Avas Kupán hat együttes vett részt, szombaton két csoportmeccset játszottak a nyíregyháziak.
Előbb az NB II-es Nyírbátor ellen nyertek, majd a második vonal nyugati csoportjában szereplő székesfehérváriak ellen győztek. Ezzel csoportjuk első helyén végeztek és vasárnap a másik hármas élén záró, a nyugati csoportot veretlenül vezető váciak ellen léphettek pályára. A finálét végül a Duna-partiak nyerték, így az NYKC a második helyen zárta a tornát. A különdíjak közül a legjobb kapusét Nagy Levente kapta, méghozzá teljes joggal.
– A vártnak megfelelően szerepeltünk és nagyon hasznos volt a torna, hiszen három mérkőzésen is tesztelhettük az edzéseken gyakoroltakat – kezdte értékelését Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója.
– A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok és a játékban is nagyon sok volt a biztató. Védekezésben és elsősorban támadásban próbálhattuk ki úgymond élesben a már ismert és új figurákat. A három találkozó arra is jó alkalom volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapott. A döntőben a remek váciak ellen már kiütközött az, hogy három munkás héten vagyunk túl. Elsősorban a visszarendeződéssel volt gond, ami miatt több kontragólt is kaptunk.
– Összességében elégedett vagyok a látottakkal, a pozitívumok mellett arra és választ kaptunk, hogy mit kell még csiszolni a bajnoki rajtig – így Varga Zsolt.
Ezen a héten már csak napi egy edzés lesz, illetve egy napon délelőtt egyéni képzés is vár a játékosokra. Varga Zsolt azt is elmondta, hogy a hétvégén szeretnének egy edzőmeccset játszani, ehhez keresnek megfelelő partnert. Az Avas Kupán a klub utánpótlás csapata is képviseltette magát saját korosztályában és a fiatalok helyt álltak.
Avas Kupa, MiskolcEredmények
A-csoportNyíregyházi KC–VKK Nyírbátor 34-26 (18-13)Alba Regia KSE–VKK Nyírbátor 29-26 (15-11)Nyíregyházi KC–Alba Regia KSE 27-23 (15-13)
B-csoportMezőkövesdi KC–Váci KSE 31-42 (13-21)Váci KSE–Szatmárnémeti VSK 40-31 (21-15)Szatmárnémeti VSK–Mezőkövesdi KC 22-37 (9-22)
Az 5. helyértNyírbátor–Szatmárnémeti 27-35 (11-13)
A 3. helyértAlba Regia–Mezőkövesdi KC 32-39 (16-20)
Az 1. helyértNyíregyházi KC–Váci KSE 28-36 (14-17)
KülöndíjakLegjobb kapus: Nagy Levente (Nyíregyháza).Legtechnikásabb mezőnyjátékos: Marko Vasic (Mezőkövesd).Gólkirály: Gúnya Péter (Váci KSE) 21 góllal.
Forrás: szon.hu