Nem akarnak csehül járni
Nem akarnak csehül járni
Ez az év is jól végződik. Mégpedig nemzetközi női röplabda eseménnyel. A MEVZA junior női tornát rendezik – december 28-30. között – Nyíregyházán. A bujtosi arénában a Szabados István szövetségi edző vezérelte magyar együttes Ausztria, Csehország és Szlovákia legjobbjai ellen lép színre.
Vasárnap mindjárt két mérkőzést játszik a magyar válogatott Nyíregyházán – a MEVZA junior tornán.
Ez az év is jól végződik. Mégpedig nemzetközi női röplabda eseménnyel. A MEVZA junior női tornát rendezik – december 28-30. között – Nyíregyházán. A bujtosi arénában a SzabadosIstván szövetségi edző vezérelte magyar együttes Ausztria, Csehország és Szlovákia legjobbjai ellen lép színre. A belépés valamennyi nap díjtalan.
Feltétlenül megjegyzésre érdemes, hogy a nemzeti csapat erőssége VénEszter, a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli klubjának centere, vagyis duplán lesz kiért, miért szurkolni. Vasárnap mindjárt két mérkőzést játszik a házigazda: előbb délelőtt (kezdés: 11.30) a csehekkel, majd este (18.30) a szlovákokkal találkozik. A hétfői matinén Ausztriával csapnak össze a mieink, majd afféle ráadásként elődöntőket is programba iktattak. A záróakkord a keddi két helyosztó, amikor a bronzmeccset, utóbb a finálét bonyolítják le.
Idevágó információ, hogy ebben az időszakban a magyar serdülő válogatott is a szabolcsi megyeszékhelyen készül, amelyben két nyíregyházi fiatal, Ratkos Petra és Schwegler Stefánia szerepel.
Miként arról már többször hírt adtunk – január 9-11-én – szintén Nyíregyháza kerül a fókuszba. Ekkor a Demeter György által irányított magyar férfi junior válogatott világbajnoki selejtezőt vív Franciaország,Görögország és Lettország ellen a BUSZACSA küzdőterén.
A program
MEVZA junior torna, Nyíregyháza
December 28., vasárnap
Szlovákia–Ausztria, 9. Magyarország–Csehország, 11.30. Ausztria–Csehország, 16. Magyarország–Szlovákia, 18.30.
Hétfő
Csehország–Szlovákia, 9. Magyarország–Ausztria, 11.30. Elődöntő, első mérkőzés, 16. Elődöntő, második mérkőzés, 18.30.
Kedd
Bronzmérkőzés, 9. Döntő, 11.30
Forrás: szon.hu