Semmit nem adnak könnyen
Semmit nem adnak könnyen
Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Nos, a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata becsülettel próbál eleget tenni a szólásban megfogalmazott igénynek – az elmúlt héten speciel jól végezte dolgát.
Az NRK-nak is minden egyes pontért meg kell küzdeni – utóbbi két meccsén sikerrel tette.
Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Nos, a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata becsülettel próbál eleget tenni a szólásban megfogalmazott igénynek – az elmúlt héten speciel jól végezte dolgát. A nyíregyháziak előbb a Budaörsöt tángálták el, vasárnap pedig Kaposváron diadalmaskodtak. Mindkét győzelem erősítheti a korábbi sikertelen periódus miatt megtépázott lelkeket, amire annál is inkább szükség lesz, mert a folytatásban ennél csak nehezebb feladatok következnek.
– Természetesen nem lesz egyszerű a következő szakasz, viszont az is igaz, azokat a meccseket, amelyeket feltétlenül meg kell nyerni, hogy jó pozícióba kerüljünk az alapszakasz végére, eddig hozta a csapat – taglalta Kőhalmi Richárd, az NRK szakvezetője. – Ilyen lesz a vasárnapi, Miskolc elleni hazai meccs is. Ezzel együtt nem adják könnyen a győzelmet sehol sem. A Kaposvár például megvert azt MTK-t, amelytől mi kikaptunk, egyébként is nehéz eligazodni a történteken. Alig a 3:0-ás meccs a bajnokságban, ami kifejezetten jó, minden egyes pontér meg kell küzdeni. Nem csak a játékosoknak, a kispadon ülőknek is, egy-egy mérkőzés kivétel nélkül mindenkitől nagy odafigyelést igényel. Személy szerint is elfáradtam Kaposváron, ezt, persze nem panaszképpen mondom. A lényeg az, hogy jelenleg a a hatodik helyet megszerzése tűnik reálisnak, így a rájátszásban el tudnánk kerülni a Békéscsabát és a Gödöllőt, amelyek úgy fest, a vártnál is jobban kiemelkednek a mezőnyből.
…és nincs megállás. Csütörtökön Magyar Kupa fellépés vár a gárdára. A legjobb négy közé jutásért vívott párharc első összecsapásán a TF-Budapest lesz az ellenfél – a Bujtosi Csarnokban.
Röplabda: NB I. női
A 14. forduló további eredményei: Budaörs DSE–Vasas Óbuda 0:3 (-19, -22, -20), Palota RSE–MTK 1:3 (22,-16,-18,-18), Linamar-BRSE–TEVA Gödöllői RC 1:3 (-26, 16, -21, -21), Jászberényi RK–Aluprof-TF-Budapest 0:3 (-24, -15, -16), Albrecht MVSC-MISI–UTE 1:3 (22, -11, -22, -20)
A bajnokság állása: 1. Gödöllő 39 pont, 2. Linamar-BRSE 34, 3. UTE 32, 4. Vasas-Óbuda 32, 5. TF 28, 6. Fatum-Nyírsuli-NRK 23, 7. Jászberény 18, 8. MTK 15, 9. Kaposvár 15, 10. Miskolc 7, 11. Budaörs 5, 12. Palota 0.
Forrás: szon.hu