Januárban jubileumi teremfocitorna
Januárban jubileumi teremfocitorna
Negyven együttes, három nap, különdíjak, bemutatómeccsek, örömfoci – így summázhatnánk a tizedik alkalommal kiírt Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupát.
Negyven együttes, három nap, különdíjak, bemutatómeccsek, örömfoci – így summázhatnánk a tizedik alkalommal kiírt Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupát.
Az országos pénzdíjas találkozónak a Bujtosi Csarnok ad majd otthont január első hétvégéjén. A jubileumi torna részleteiben a szerdai sajtótájékoztatón avatták be az érdeklődőket.
Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. részéről Lénárt Krisztián gazdasági igazgató azt hangsúlyozta ki, hogy számukra fontos a tömegsport népszerűsítése, és egy ilyen igazi, amatőrcsapatok részére szervezett találkozó az év végi ünnepek után remek lehetőséget ad a kikapcsolódásra a pályára lépőknek és az érdeklődőknek egyaránt. Remek mérkőzéseket várnak, amelyeken a játéké lesz a főszerep a megújult Bujtosi Csarnokban.
– Az idén hetven esztendős Kelet-Magyarország nem maradhat ki egy ilyen, sokakat megmozgató szabadidős rendezvényből. A torna hagyományteremtő szándékkal indult, a mosatni a tizedik, ami azt jelzi, hogy népszerű. Annak ellenére, hogy amatőr csapatok számára írtuk ki, aki pályára lép majd a három nap során, minden bizonnyal nyerni szeretne, így férfias, sportszerű mérkőzéseket várunk a találkozótól – fűzte hozzá Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője.
A részletekkel Dajka László szolgált. A három napos találkozón negyven csapat vehet majd részt, örömteli, hogy húsz együttes már élt a lehetőséggel, elsőként a Jándi SE nevezett be. A torna január 2-án, pénteken 8 órakor kezdődik, ekkor és másnap (szintén reggel nyolctól) a tíz négyes csoport tagjai körmeccseznek. A csoportok első és második helyezettjei vasárnap a kieséses rendszerben folytathatják, előreláthatólag vasárnap este hat körül az ünnepélyes díjkiosztóval ér majd véget a jubileumi találkozó.
Tudnivalók, jelentkezés
A torna összdíjazása félmillió forint, a mostani tornán a negyedik helyezett is kap pénzdíjat, és újfent lesznek különdíjasok (legjobb játékos, kapus és gólkirály) is. A 60×40 méteres játéktéren a 6+1 fős csapatok kétszer tizenkét perces mérkőzéseket játszanak. Újítás, hogy szabad labdára engedélyezett a becsúszás.
A vándorserleget az nyerheti el, aki zsinórban háromszor, vagy összesen ötször végez az élen. A tavalyi tornát a Monbebe nyerte, így ők a címvédők. Az amatőr csapatokban jó pár élvonalbeli, köztük válogatott focista is rúgni fogja majd a labdát, így focikedvelők bizonyára jól fognak szórakozni az ingyenes rendezvényen. A zárónapon két betétszámot is szervezünk, az egyiken a két névadó csapatai mérkőznek majd meg, a másik találkozón pedig ifjú focisták fogják rúgni a bőrt.
A tornán negyven csapat vehet részt, akik szeretnének részese lenni ennek a rangos találkozónak, mihamarabb jelentkeznek Dajka Lászlónál (30/700-2158, nyirsuli2@nyirsuli.hu), vagy Csutkai Ritánál, a Kelet-Magyarország marketingvezetőjénél (30/997-5785, (rita.csutkai@kelet.hu).
Forrás: szon.hu