Veszélyes a sebzett oroszlán
Veszélyes a sebzett oroszlán
Noha a Vasas – a holland ellenfelével szemben elbukott párharc miatt – „elszállt” a nemzetközi kupaporondon, mindazonáltal aligha rogyantotta meg eme tény. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata sem ringatja magát ebbe az illúzióba, sőt… Egyfelől a szerdán esedékes partit a fővárosban tudják le a felek, másrészt a házigazda hosszú évek óta meghatározó tagja a honi legjobbak tusakodásának.
Noha a Vasas kétségtelenül esélyesebb, mint az NRK, történtek már meglepetések…
Noha a Vasas – a holland ellenfelével szemben elbukott párharc miatt – „elszállt” a nemzetközi kupaporondon, mindazonáltal aligha rogyantotta meg eme tény. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata sem ringatja magát ebbe az illúzióba, sőt… Egyfelől a szerdán esedékes partit a fővárosban tudják le a felek, másrészt a házigazda hosszú évek óta meghatározó tagja a honi legjobbak tusakodásának. Elég csupán arra utalni, a legutóbbi kiírásban a bajnoki döntőben vérzett el, vagyis mindennek nevezhető a hétközi feladat, csak könnyűnek nem.
Ráadásul – a pillanatnyilag harmadik helyen táborozó – nyíregyháziaknak a folytatás sem lesz egyszerű, vasárnap az eleddig mindössze két szettet elbukott Gödöllőt fogadják a Bujtosi Csarnokban. Tehát, ahogy korábban megpedzettük, számukra most jön a java…
– Nincs mese, valóban, nehéz periódus következik – figyelmeztetett Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK szakvezetője. – Nem mi vagyunk az esélyesek ezen a meccsen, ami persze nem jelenti azt, hogy beletörődünk a sorsunkba. Láttunk felvételeket, tanulmányoztuk a Vasast, amely kétségtelenül előrébb tart, erősebb csapat, ugyanakkor történtek már meglepetések… Alig egy hete az Újpest ellen is favoritnak számított, mégis kikapott. Tudni kell, a kupakötelezettség miatt Vasas három meccset játszott néhány napon belül, valamennyi alkalommal 3:2-es eredmény született, elképzelhető, hogy ennek következtében némiképp fáradtabb lesz. Erre azonban nem alapozhatunk, mivel az ellenkezője is megtörténhet, és most akarja bizonyítani, hogy nem szabad leírni.
Nos, a nyírségiek legutóbb másfél hete léptek pályára, midőn a címvédő Békéscsabától elszenvedték első bajnoki vereségüket. Vagyis, pihentebbek a sebzett oroszlánhoz hasonlatos angyalföldi gárdánál, a bökkenő csak annyi, önmagában ez még nem garancia semmire.
– Ráfért a lélegzetvételnyi szünet a lányokra, de gyorsan vissza kell rázódni a korábban megszokott menetrendhez – nyomatékosította Kőhalmi Richárd. – Olyan meccsek előtt állunk, melyeken a legjobb magyar csapatokkal találkozunk, és ahogy a Csaba ellen sikerült szépen helytállni, a jövőben sem akarunk szégyent vallani.
Egyelőre a kubai Norris nélkül próbál domborítani a gárda. A kubai légiós térdműtéten esett át, előreláthatólag egy hónap kihagyásra kényszerül, így bemutatkozása tovább odázódik.
Forrás: szon.hu