Nem dőlt össze a világ
Nem dőlt össze a világ
A drámai nem itt kezdődik. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata vasárnap ugyan búcsút intett veretlenségének, mindazonáltal ettől még nem dőlt össze a világ.
Felemésztett energia: a jászberényi győzelem után nem volt reális esély a sikerre a Békéscsaba ellen.
A drámai nem itt kezdődik. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata vasárnap ugyan búcsút intett veretlenségének, mindazonáltal ettől még nem dőlt össze a világ.
Egyfelől a bajnoki címvédő Békéscsabától elszenvedett 3:1-es vereség benne volt a pakliban, másrészt – és ez a lényeg – a hat megnyert összecsapás után levonhatjuk a konklúziót: soha rosszabbat!
Nem mellesleg, a hét végére rendelt dupla forduló pénteki programjában a nyírségi együttes Jászberényben diadalmaskodott, emígyen teljesítve a szakvezetés tervét a kettős bevetéssel kapcsolatban.
– A bravúr sikerült Jászberényben, utólag azt gondolom, a Csaba ellen elvett szett is szép eredmény – formált véleményt Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Azt halkan jegyzem meg, ha a Berényben mutatott teljesítményt megismételjük, akkor a második meccsen kiküzdhettük volna a 3:2-es vereséget, amiért egy pont jár, mert azt töredelmesen be kell vallani, reálisan nézve nem volt esélyünk nyerni a bajnokkal szemben. A játékot tekintve kicsit többet vártam, de a csapat semmiképpen nem érdemel szidalmat.
Nem akarok semmi kifogást keresni, mindenesetre tény: a pénteki meccsen megdogoztunk a győzelemért, sok energiát felemésztett például, hogy egy 25:7-re elvesztett játszma után felálljunk. A társaság erejét mutatja, hogy ezt megvalósította. Persze az is nyilvánvaló, mindannyian tisztában vagyunk azzal, most jön a neheze, olyan mérkőzések, amelyeken nem mi leszünk az esélyesek, de ahogy eddig harcoltak a lányok, bizakodva tekinthetünk a folytatásra.
Idevágó információ, hogy a soros, Vasas elleni idegenbeli meccs időpontja módosult. A találkozót november 5-én, szerdán rendezik.
Röplabda: NB I., női6. forduló: Budaörsi DSE–Albrecht MVSC-MISI 2:3 (17, 20, -21, -19, -11), TEVA Gödöllői RC–Aluprof-TF-Budapest 3:0 (22, 21, 23), Palota RSC–Diamant-Kaposvár 0:3 (-17, -23, -21).7. forduló: Vasas-Óbuda–MTK Budapest 3:0 (26, 13, 24), Aluprof TF- Budaörs 3:0(5, 22, 21), 1. MCM Diamant Kaposvár–Jászberény 1:3 (12,-23,-20,-17).
 A bajnokság állása:1. Gödöllő 18 pont,2. Békéscsaba 17,3. Nyíregyháza 16,4. Vasas 13,5. Kaposvár 13,6. UTE 10,7. Jászberény,8. TF 6,9. MTK 4,10. Miskolc 4,11. Budaörs 2,12. Palota 0.
Forrás: szon.hu