Eddig jó, most jön a java
Eddig jó, most jön a java
Láttunk már nagy fejre állásokat. Amikor a lesajnált ellenfél lehervasztotta a mosolyt az arcokról. Nos, az Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata nem „arcoskodott”, annak rendje és módja szerint győzött (3:0) a táblázat végén veszteglő Palotával szemben.
Az öt forduló után veretlen Fatum-Nyírsuli-NRK számára fajsúlyos meccsek következnek.
Láttunk már nagy fejre állásokat. Amikor a lesajnált ellenfél lehervasztotta a mosolyt az arcokról. Nos, az Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata nem „arcoskodott”, annak rendje és módja szerint győzött (3:0) a táblázat végén veszteglő Palotával szemben. Emígyen a nyíregyháziak továbbra is a közvetlen elitben nyomulnak – veretlenül!
– Nem fogjuk hosszan értékelni ezt a meccset, mert sajnos, nincs rá időnk – fejtegette Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Immár teljes gőzzel kell készülünk a hét végi dupla fordulóra, ami minden korábbinál nehezebbnek ígérkezik. Igazából egy szakaszra tehetünk pontot: az első öt meccs a tervek szerint alakult, ugyanakkor tegyük szívünkre a kezünket, az Újpest kivételével voltak a könnyebb ellenfelek. Mondhatom, most jön a java.
Kőhalmi Richárd nem véletlenül célzott a soros feladatokra. Pénteken Jászberényben szerepel az NRK, amely vasárnap a címvédő Békéscsabát fogadja a Bujtosi Csarnokban (17 óra). Eme két találkozó valódi értékmérő lesz. Éppen emiatt fontos, miként állt össze a gárda.
– A támadójátékot tekintve úgy néz ki, Roma Flóra és Ribeiro jeleskedik a pontgyártásban, a sérülése után szépen felzárkózó Sipos Petráról hasonló véleményt formálhatok, és figyelemre méltó a fiatal Vén Eszter fejlődése – tartott röpke elemzést a tréner. – Másrészt még mindig dolgoznunk kell a feladó és a szélső ütők kapcsolatán, magyarán precízebb játékra van szükség. Nagyon kemény időszak előtt állunk, de legalább az ilyen fajsúlyú mérkőzéseken lemérhetjük, mennyit érünk, el tudjuk helyezni magunkat a mezőnyben.
Röplabda: NB I., nőiAz 5. forduló eredményeiUTE–Jászberényi RK 3:2 (–24, 23, –21, 21, 12),Teva Gödöllői RC–Budaörsi DSE 3:0 (16, 10, 17),Aluprof-TF-Budapest–Vasas-Óbuda 1:3 (–15, 16, –15, –21),MTK Budapest–Linamar-BRSE 0:3 (–22, –9, –21). A bajnokság állása:1. Gödöllő 15 pont,2. Fatum-Nyírsuli-NRK 14,3. UTE 11,4. Vasas 10,5. Békéscsaba 10,6. Kaposvár 9,7. Jászberény 5,8. MTK 4,9. TF 3,10. Miskolc 2,11. Budaörs 1,12. Palota 0.
Forrás: szon.hu