Már a kezükben érezhették az érmet
Már a kezükben érezhették az érmet
Kevés híján éremmel indította, illetve zárta a bajnokságot a Marso-NYKK. Az U23-as sorozat, vagyis a Morgen Ferdinánd-emlékbajnokság nyolcas döntője még az előző idényből csúszott át a következő évi előszezonba, és a nyíregyháziak fiatalok (akik közül többen játszottak már főszerepet a felnőttek között az előző idényben is)
Az U23-asok évzáró-évnyitó eseménye után újra az egyre gyarapodó felnőttkeret kerül fókuszba.
Kevés híján éremmel indította, illetve zárta a bajnokságot a Marso-NYKK. Az U23-as sorozat, vagyis a Morgen Ferdinánd-emlékbajnokság nyolcas döntője még az előző idényből csúszott át a következő évi előszezonba, és a nyíregyháziak fiatalok (akik közül többen játszottak már főszerepet a felnőttek között az előző idényben is) végül a negyedik helyen végeztek az elmúlt hétvégén megrendezett soproni eseményen. Úgy, hogy a Paks ellen 77–53-ra megnyert negyeddöntőt a MAFC elleni 52–75 követte a döntőbe jutásért, a bronzmérkőzésen pedig nyert állásból kaptak ki 63–61-re a TF-Budapest ellen.
– A kezünkben volt a bronzmérkőzés, sajnálom, hogy nem sikerült éremmel gazdagodnunk – mondta Sitku Ernő, aki a felnőttek mellett ezúttal az U23-asok szakmai munkájáért is felelt. – Nemcsak a presztízs, hanem szakmai szempontok miatt is fontos lett volna az éremszerzés, hiszen egy bajnoki sorozatban értéke van a megszerezhető helyezéseknek. Az önbizalomnak sem ártott volna a bronz, persze a hibákról az esetleges érem sem terelte volna el a figyelmet.
Forrás: szon.hu