Csak kiesett a kezéből a diszkosz
Csak kiesett a kezéből a diszkosz
Szikszai Róbertet eddig jó versenyzőalkatnak ismertük, akit a tét inkább feldob, mintsem megbénít. A Nyírsuli diszkoszvetője a zürichi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságon új oldaláról mutatkozott be
Szikszai Róbert nem izgult, egyszerűen csak nem jött ki neki a lépés Zürichben.
Szikszai Róbertet eddig jó versenyzőalkatnak ismertük, akit a tét inkább feldob, mintsem megbénít. A Nyírsuli diszkoszvetője a zürichi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságon új oldaláról mutatkozott be, hiszen korábban nem nagyon fordult elő vele, hogy a selejtezőben három érvénytelen dobással kiesett.
– Nem arról volt szó, hogy izgultam, egész egyszerűen nem jött ki a lépés – mondta a még mindig a svájci városban tartózkodó 19 éves versenyző. – Az első dobásom a hálóban landolt, a másik kettőnél pedig szinte csak kiesett a szer a kezemből, így nem volt értelme leméretni. A körülményekre semmit sem foghatok, de tény, a többiek is elmaradtak a legjobbjaiktól. Jellemző, hogy az egyéni csúcsommal, a 63.20 méterrel az ötödik helyen végezhettem volna. Sajnálom, hogy nemcsak én, hanem a másik magyar induló, Kővágó Zoltán sem jutott a döntőbe, amelyet így mindketten külső szemlélőként figyeltünk. A német Robert Harting sikere papírformának mondható, biztosan végzett az élen.
Forrás: szon.hu