Ő maradna, szükség is lenne rá, de…
Ő maradna, szükség is lenne rá, de…
Máté Andrea jött, látott – és egy hétig edzett a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatával. Ezen időtartam alatt a szakmai stáb felmérte a román első osztályban szereplő Craiovától érkezett játékos képességeit
A Craiovából érkezett Máté Andrea jó benyomást tett a próbajáték során a nyíregyházi szakmai stábra.
Máté Andrea jött, látott – és egy hétig edzett a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatával. Ezen időtartam alatt a szakmai stáb felmérte a román első osztályban szereplő Craiovától érkezett játékos képességeit, miként meggyőződött emberi kvalitásáról. Az eredmény?
– Annyit mondhatok, Máté Andrea megfelelt a teszt során, szükségünk lenne rá – közölte Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK trénere.
– Egy probléma van csupán, mint kiderült élő szerződés köti a Craiovához, ugyanakkor ő kijelentette, hogy nálunk akarja folytatni. Jelenleg itt tart az ügy… Most meg kell kezdenünk az egyezkedést a román egyesülettel, kérdés, mire jutunk, mert ebben az ügyben ők fognak diktálni…
Vagyis, a szélsőütőt szeretné soraiban látni a nyíregyházi klub, ugyanakkor a jövő zenéje, hogy végleg csatlakozik-e a kerethez. Ahhoz a gárdához, amely immár két hete készül a bajnoki rajtra, ami persze még jócskán odébb van.
Mindenesetre a Kőhalmi, Erdősné Balogh Erika alkotta edzőpáros elégedett a lányok hozzáállásával, pedig a nagy melegben nincs könnyű dolguk – meglehetősen izzasztó feladat.
Forrás: szon.hu