Szavazás dönt a Buszacsa új nevéről
Szavazás dönt a Buszacsa új nevéről
Összesen 49-féle javaslat érkezett arra a felhívásra, amely azt a kérdést intézte a városlakókhoz, milyen nevet viseljen a Bujtosi Szabadidő Csarnok a felújítása után.
Összesen 49-féle javaslat érkezett arra a felhívásra, amely azt a kérdést intézte a városlakókhoz, milyen nevet viseljen a Bujtosi Szabadidő Csarnok a felújítása után.
A Buszacsát üzemeltető Nyírsuli Kft-hez közel 100 levél érkezett, melyekben különböző ötletekkel álltak elő a javaslattevők. A javasolt neveket most megjelentetik az interneten és a városlakók választhatják ki a számukra leginkább kedveset közülük.
BUSA, azaz Bujtosi Sport Aréna, Balczó András Sportcsarnok vagy éppen Nyíregyházi Bujtosi Szent Grál Csarnok. Csak néhány abból a 49-féle javaslat közül, melyeket a városlakók küldtek be az elmúlt hetekben a Nyírsuli Kft-hez. A Buszacsát üzemeltető önkormányzati cég azért hirdette meg a névadó ötletelést, mert az ország egyik legnagyobb vidéki sportcsarnoka rövidesen megújul. Arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek ragaszkodnak-e a régi névhez, vagy újat kívánnak adni a patináns épületnek. A számos kiváló ötlet beérkezése után a Nyírsuli vezetése úgy döntött, további javaslatot nem fogadnak már el. A meglévőket azonban szavazásra bocsátják. A szavazók a www.nyiregyhaza.hu oldalon vagy e-mailben a palyazat@buszacsa.hu címre adhatják le voksaikat a számukra legkedvesebb verzióra.
– Amelyik névre a legtöbb szavazat érkezik, azt a nevet fogja viselni a sportcsarnok. Azt látjuk, azt gondoljuk, hogy – azzal együtt, hogy olyan széles a skála, a spektrum-,  hogyan gondolkodtak a névadók, de szinte mind vállalható – mondta Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője. – Biztos, hogy mindenkinek van egy kedves, ahogy ő nevezné a sportcsarnokot, de én annak örülök igazán, hogy ennyire fontos a nyíregyháziaknak a sportcsarnok, és ennek az ügye.
Kósa Árpád hozzáfűzte, a nyíregyháziak rendkívül kreatívak voltak a névadásnál, és többen meg is indokolták döntésüket. A BUSÁ-t például azért választotta a javaslattevő, mert a Bujtosi-tóban él ilyen halfajta. Balczó András, Hegedűs István, Móna István, Buús György, vagy éppen Kovács József pedig ezer szállal kötődnek a városhoz, és sportteljesítményükkel öregbítették Nyíregyháza hírnevét. Szavazni augusztus elsejéig lehet az ötletekre. A felhívás kiírói felhívják a figyelmet, hogy egy e-mail címről csak egy szavazatot fogadnak el.
Z. Pintye Zsolt, forrás: nyiregyhaza.hu