Junior röplabda döntő Nyíregyházán –  Első nap
Junior röplabda döntő Nyíregyházán -  Első nap
Kánikulai meleg fogadta az ország legjobb hat junior női és ifjúsági férfi csapatát Nyíregyházán a Női Nemzeti Bajnokság és a Férfi Ifjúsági Nemzeti Bajnokság  döntő nyitónapján.
Kánikulai meleg fogadta az ország legjobb hat junior női és ifjúsági férfi csapatát Nyíregyházán a Női Nemzeti Bajnokság és a Férfi Ifjúsági Nemzeti Bajnokság döntő nyitónapján.
Az első napon a csoportmérkőzések szerepeltek. A csapatok két helyszínen – a lányok a Bem József Általános Iskolában, míg a fiúk a Vasvári Pál Gimnáziumban küzdöttek meg a legjobb eredményekért. A hazaiak, a Fatum-Nyírsuli a női mezőnyben érdekeltek, akik rögtön bele is csaptak a lecsóba,hiszen a címvédő Vasassal küzdöttek meg délelőtt 10 órától. A Vasas tarolt az első mérkőzésen, 3:0-ra verte el a Nyírsulit. A nyíregyháziak a nap folyamán 13 órától a kaposvári lányokkal szálltak ringbe. Voltak kisebb-nagyobb döccenők, de hazaiak megmutatták, hogy ki az úr a háznál. Minden jó, ha jó vége, a nyíregyházi lányok 3:0-ra gyűrték le a kaposvári lányokat. A dunántúliaknak nem ért jó véget a nap, hiszen a Vasas is leteperte őket 3:0-ra. A TF –nek a Békéscsabával gyűlt meg a baja. Egy szettet a békéscsabai lányok még simán nyertek, ám ez kevés volt, 3:1-re a fővárosiaké lett a győzelem, majdnem úgy mint az UTE ellen. Itt a TF sima 3:0-s győzelmet könyvelhetett el magának. Az este utolsó mérkőzését a lányoknál az Békéscsaba és az UTE mérkőzése zárta, békéscsabai győzelemmel.
A fiúknál minden mérkőzés küzdelmes és nehéz volt. Egyik csapat sem hagyta magát, a mérkőzések olyan keményre sikeredtek, hogy időben hatalmas csúszások keletkeztek. A fél hatra kiírt csoportmérkőzés például este nyolc órára került át. De nézzük, hogy mi történt a nap folyamán. A srácoknál a Dunaferr a Szolnokkal mérkőzött, az eredmény 3:1 a Dunaferr javára. A DágiKSE a reggelt a kecskemétiekkel indította, 3:1-re a Gorter nyert. 13 órakor már ismét a Dági KSE csapott a húrok közé, ezúttal a sümegi fiúknak hatalmas csatában sikerült győzniük 3:0-ra. A napot a kaposváriak zárták a Dunaferrel, 0:3-ra.
Junior Döntő első nap eredményei megtekinthető a mellékleteknél!