Több ezren sportoltak a Stadionban
Több ezren sportoltak a Stadionban
A programok a szabolcsi megyeszékhelyen reggel 6 órakor kezdődtek a Júlia Fürdőben, ahol a koránkelők 2014 méteres távnak vághattak neki. Az igazi nyárias meleg több, mint hatezer embert csalt ki nyolc órára a Városi Stadionba
Hatalmas tömeget mozgatott meg tegnap a Kihívás Napja Nyíregyházán.
A programok a szabolcsi megyeszékhelyen reggel 6 órakor kezdődtek a Júlia Fürdőben, ahol a koránkelők 2014 méteres távnak vághattak neki. Az igazi nyárias meleg több, mint hatezer embert csalt ki nyolc órára a Városi Stadionba, ahol számos sportágat kipróbálhattak a sportolni vágyók. Igazi karneváli hangulatról gondoskodtak a centerpálya mellett a nyíregyházi zumbaoktatók, de népszerű volt még a 2014 méteres táv, valamint a foci is. A fiatalok kipróbálhatták még a strandröplabdát, az amerikai focit, a mediballt vagy akár a tájfutást is. A Buszacsában a reggelt tánccal kezdték az érdeklődő diákok, majd volt gerinctorna és esésmegelőző torna is.  
A Kihívás Napján versenyt is szerveztek az iskolák között. A Nyíregyházi Önkormányzat a legtöbb aktivitást végző iskolákat díjazza.
Az esemény története 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik majd el, hogy melyikük városa a sportosabb. A versenyt 0 órától egészen este 9-ig számolták folyamatosan. Azt nézték, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.
A Kihívás Napja 1991-ben érkezett Magyarországra. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.