Fókuszba került a négyszáz is
Fókuszba került a négyszáz is
Sűrűvé vált a versenynaptár azáltal, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) programba iktatta az úgynevezett ligaversenyeket. Ezek közül a debreceni Kelet Kupa volt soron, amelyen népes csapattal szerepelt a Nyírsuli is.
Ónodi Dávid egy körön is remekelt, Palásti Luca közel a szinthez, Bakosi Péter is előrelépett.
Sűrűvé vált a versenynaptár azáltal, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) programba iktatta az úgynevezett ligaversenyeket. Ezek közül a debreceni Kelet Kupa volt soron, amelyen népes csapattal szerepelt a Nyírsuli is. A ligaversenyek pénzdíjasak is egyben, a felnőtt számok első négy helyezettje részesül díjazásban.
Az atléták számára persze arra is remek alkalmat kínálnak az ilyen jellegű megmérettetések, mert a soros világversenyekre kitűzött kiküldetési szinteket elérhessék. A nyári junior világbajnoksággal szemező Palásti Luca 400 méteren igen közel, mindössze kilenc századra került attól, hogy megváltsa az Amerikába szóló repülőjegyét, mindenesetre a tavalyi ifi vb döntőse javított az egy héttel korábbi nyíregyházi eredményén, így a hétvégi diákolimpián akár teljesítheti is a részvételhez szükséges 55.25 másodpercet.
Ónodi Dávid számára új szám tűnt fel a színen. A sprinter a 100 méter megnyerése mellett ezúttal négyszázon is megmérettette magát (a 200 méter nem szerepelt a programban), és olyan jól sikerült élete első versenykörülmények között teljesített egész köre, hogy negyedikként ért a célba. Mégpedig remek, 47.49 másodperces idővel. Az első és a negyedik között mindössze 35 század volt a különbség (a két évvel ezelőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Deák-Nagy Marcell csak harmadik lett), így aztán megfogalmazódott az a gondolat, hogy a kvartettből (Kovács Zoltán, Pásztor Gábor, Deák-Nagy és Ónodi) az Európa-bajnoki részvételre esélyes váltót faragnak. Vagyis Ónodi Dávid esetében a felkészülés során nagyobb hangsúlyt kap a 400 méter is.
Bakosi Péter is kacérkodik más versenyszámokkal (édesapja nyomdokán haladva például a hármasugrással), de egyelőre továbbra is magason alkot maradandót. A Kelet Kupán 215 centit teljesített, ami esetében is előrelépés a csapatbajnoki elődöntőn elért eredményhez képest, ráadásul most mindegyik magasságot elsőre ugrotta, és a 218 sem volt sansztalan. A hétvége számára is új esélyt kínál, hiszen a diákolimpia mellett egyetemi- és főiskolai bajnokságot is rendeznek a fővárosban.
Forrás: szon.hu