A váltó után fordult a kocka
A váltó után fordult a kocka
Voltaképpen nem állítottunk valótlant azzal, hogy a Debreceni SC-SI-Nyírsuli végzett az élen a csapatbajnokság hétvégi, nyíregyházi fordulóban
 
A nyolc egyéni elsőséggel záró nyírsulisok debreceniekkel alkotott közös csapata végül a második helyen zárt.
Voltaképpen nem állítottunk valótlant azzal, hogy a Debreceni SC-SI-Nyírsuli végzett az élen a csapatbajnokság hétvégi, nyíregyházi fordulóban, mert a helyezési pontok alapján valóban ez a helyzet. A végeredménybe azonban beleszámítottak az úgynevezett Spiriev-táblázatból eredő egyéni pontok is, és ezekkel együtt a Gödöllői EAC-BEAC-Ikarus alkotta trió felülmúlta a „házigazdát”. Egész pontosan kettő és fél ponttal…
A lényeg persze így sem változott, hiszen a közös debreceni és nyíregyházi csapat magabiztosan, második helyezettként jutott be a fináléba, amelyet szeptember elején a fővárosban rendeznek. A helyezésnek a pénzdíj szempontjából van jelentősége, hiszen az első helyezett 1,5, a második „csak” 1,2 millió forint összdíjazásban részesült a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) jóvoltából. A végső elsőség sorsa amúgy az utolsó szám, a férfi 4×400 méter során dőlt el azzal, hogy a GEAC-BEAC-Ikarus két erős stafétát tudott kiállítani, amelyek az első és második helyen végeztek, és ezzel végleg átvették a vezetést a két nap jelentősebb részében az élen álló debreceni-nyíregyházi csapattól.
Azon a tényen azonban mit sem változtat a csapatsorrend, hogy a Nyírsuli atlétái az idény elejéhez képest jó eredményekkel, és összesen nyolc egyéni elsőséggel zárták a viadalt.
CsapatbajnokságElődöntő, Keleti csoport
A végeredmény:1. GEAC-BEAC-Ikarus 423.5 pont,2. DEAC-SI-Nyírsuli 421,3. BHSE-UTE 404,4. Heves Kunok 359,5. Viharsarok 321,6. DuVáCse 287,7. MVSI-Tiszaújváros 178.5,8. Titán TC 114,9. Békési DAC 102,10. Postás SE 68– az 1–6. helyezett jutott az országos döntőbe.
Forrás: szon.hu