Kínában gyalogolt Helebrandt Máté
Kínában gyalogolt Helebrandt Máté
Helebrandt Máté 59. helyen végzett a Kínában rendezett Világkupa versenyen. A kínai Taicang városa adott otthont a Gyalogló Világkupának május első hétvégéjén.
Helebrandt Máté 59. helyen végzett a Kínában rendezett Világkupa versenyen.
A kínai Taicang városa adott otthont a Gyalogló Világkupának május első hétvégéjén. A 119 induló közül elsőként az ukrán Ruslan Dmytrenko ért célba 1óra 18 perc 37 másodperccel.
Helebrandt Máté, a Nyírsuli Kft. atlétája 1 óra 24 perc 3 másodperc alatt teljesítette a távot.
– Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Ebben az évben a második legjobb időmet gyalogoltam. A szállás, az utazás, az étkezés maximálisan jó volt. A szervezők mindenről gondoskodtak. A hosszú utazás, az átállás, a szmog és a páratartalom viszont nem kedvezett nekem. – mondta Helebrandt Máté, aki kedden éjszaka érkezett haza Kínából.
Az atléta a tervek szerint már hétvégén rajthoz a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság keleti elődöntőjén, Nyíregyházán, a Városi Stadionban. A célja, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson –  legyőzve a „nagy ellenfelét”, az újpesti Rácz Sándort-  a csapat döntőbe kerülésért. A Nyírsuli atlétái a siker érdekében a debreceniekkel fognak össze. A verseny szombaton délben kezdődik és egészen vasárnap estig tart.