Ezüstérmesek lettek
Ezüstérmesek lettek
Három napon keresztül, két miskolci helyszínen rendezték meg a Röplabda Diákolimpia V. korcsoportos csapatok részére az országos döntő küzdelmeit, melyen a nyíregyházi lányok is képviseltették magukat.
A nyíregyházi lányok a kecskemétiekkel csatáztak  az aranyéremért.
Három napon keresztül, két miskolci helyszínen rendezték meg a Röplabda Diákolimpia V. korcsoportos csapatok részére az országos döntő küzdelmeit, melyen a nyíregyházi lányok is képviseltették magukat.
A vasváris hölgyek pénteken még kikaptak 3-1-re a békéscsabai Andrásitól, majd szombaton nyertek a miskolci Herman Ottó ellen 3-0-ra, valamint a kecskeméti Református Gimnázium lányait nagy csatában 3-1-re verték meg, így vasárnap reggel már úgy kelhettek fel, hogy biztosan bent vannak a döntőben.
A mindent elsöprő nagy küzdelmek reggel kilenc órakor kezdődtek a verseny harmadik napján. A nyíregyháziak – akik egyébként egytől-egyig a Nyírsuliban röplabdáznak – a Budai Ciszterci Szent Imre tanulói ellen léptek először pályára. A tét nem volt kevesebb, mint, hogy győzelem esetén az aranyéremért játszhatnak majd. A siker nem maradt el, a budaiakat nagy csatában legyőzték 3-2-re. A nagy munka még csak ezután következett, ám a kecskeméti Katona nagy falat lett a nyíregyházi lányoknak, 3-0-ra a Bács-Kiskun szerezhette meg az aranyat, Erdősné Balogh Erika csapata pedig az ezüstéremnek örülhetett.
– Először is nagyon boldog vagyok. A munka meghozta a gyümölcsét. Sokat dolgoztunk a lányokkal ezért az eredményért. – mondta el Erdősné Balogh Erika, aki hozzátette, hogy már az előcsatározások során látni lehetett, hogy jól felkészült csapatok versengenek egymással.
A lányoknál a következő együttesek versengtek a minél előkelőbb helyezésért.
1. Bács-Kiskun I (Katona József Gimnázium, Kecskemét). 2. Bács-Kiskun II (Kecskeméti Református Gimnázium). 3. Békés (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium). 4. Borsod-Abaúj-Zemplén (Herman Ottó Gimnázium, Miskolc).5. Budapest I (Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium). 6. Budapest II (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium). 7. Szabolcs-Szatmár-Bereg (Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium).8. Veszprém (Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Veszprém).
A végeredmény1. Bács-Kiskun I. (Katona József Gimnázium, Kecskemét)2. Szabolcs-Szatmár-Bereg (Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium)3. Budapest II (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium)
Az ezüstérmes Vasvári lányok névsora1. Hensperger Anna, 2. Thold Krisztina, 3. Tar Andrea, 4. Simon Boglárka, 5. Ilyés Emese, 6. Szelényi Gréta, 7. Miholecz Melitta, 8. Szabó Daniella, 9. Nagy Blanka, 10. Mészáros Gabriella
Edző: Erdősné Balogh Erika