A Jövő bajnokai Debrecenben
A Jövő bajnokai Debrecenben
Újabb megmérettetésre indultak a hétvégén a Jövő Bajnokai Debrecenben. Az áprilisi, kiemelt felmérő egy kis meglepetéssel kezdődött. A helyi kórus élőben adta elő a 2021-es  világbajnokságra írt hivatalos dalt, az Ússz, amíg élsz című Demjén-Závodi számot.
Újabb megmérettetésre indultak a hétvégén a Jövő Bajnokai Debrecenben.
Az áprilisi, kiemelt felmérő egy kis meglepetéssel kezdődött. A helyi kórus élőben adta elő a 2021-es világbajnokságra írt hivatalos dalt, az Ússz, amíg élsz című Demjén-Závodi számot.
Az úszópalántákat, az edzőket, a hozzátartozókat először Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Hargitay András, háromszoros világbajnok, a program fő patrónusa és Orendi Mihály, a MÚSZ alelnöke, a Debreceni Sportcentrum vezetője köszöntette.A hivatalos megnyitó után indulhatott a megmérettetés. A kötelező 200 méter vegyesen és egy választott 100 méteres számban a Nyírsuli 6 úszója (Kende Bence 2002, Kende Zoltán 2003, Garai Balázs 2002, Hatházi Dóra 2003, Török Ninetta 2004 és Cserfalvi Olaf 2004) az elvárt teljesítménnyel fejezte be a napot.
– 200 méter vegyesen minden „gyerekekünk” a legjobbját úszta, 100-as távon négyen pedig javítottak az eredményükön.- mondta Gyula Sándor, a Nyírsuli Kft. úszó szakágának vezetője.
A versenyszámok végén a gyerekek a nagy elődökkel, az olimpiai bajnok Risztov Évával és az olimpiai ifjúsági bajnok Biczó Bencével úszhattak együtt. A nap végén természetesen nem maradt el az autogram osztás sem és a közös beszélgetés, az „Elődökkel” – Darnyi Tamással, Risztov Évával, Hargitay Andrással és Biczó Bencével.
A kis úszók egyike sem mehetett haza üres kézzel, hiszen meglepetésként a program szervezői úszósapkával és kulaccsal kedveskedtek.
Fotó: Szaka József