Több jut a diáksportra
Több jut a diáksportra
Nyíregyháza MJV Közgyűlésének Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága március 5-én tartott ülésén döntött a 2014. évi Diáksport célú támogatásokról.
Három millió forinttal növekszik a támogatási összeg – Nyíregyházán.
Nyíregyháza MJV Közgyűlésének Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága március 5-én tartott ülésén döntött a 2014. évi Diáksport célú támogatásokról. Minderről, valamint a városi diáksport élet kiemelt sporteseményeivel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatóval egybekötött egyeztetést – az iskolák vezetésének bevonásával.
Petneházy Attila önkormányzati képviselő, a nyíregyházi Sport Bizottság tagja vázolta a keretösszegeket. Mindjárt az élre kívánkozik, hogy a tavalyi 20 millióval szemben idén három millió forinttal több jut a diáksport finanszírozására. Konkrétan 14 milliót 30 intézmény között osztanak szét: 15 alap és ugyanennyi középfokú iskola részesül az ominózus summából. A megyeszékhelyi diákolimpiai versenyek rendezésére és az országos döntőben jutott csapatok utazási költségeinek teljes fedezetére (a Nyírsuli szervezi és finanszírozza) 7,5 milliót áldoznak. Az éves diáksport gála az iskolák, testnevelők és a sportolók jutalmazására 1,5 milliót különítettek el.
Az eseményen megjelent Dr. Simicskó István, Sportért és Ifjúságért felelős államtitkár, aki – előbb elnézést kért a csaknem fél órás késésért – mint kiderült: a határ túloldaláról, a romániai Nagykárolyból érkezett.
– Nem megbántva a nyugati országrészben élőket, de itt keleten mindig nehezebb volt a boldogulás – indította beszédét Tiszavasváriból származó kormánypárti politikus. – Természetesen különös figyelmet fordítok erre a régióra, persze a fair play szabályait érvényre juttatva. Fontos, hogy sok helyre eljussunk, mert sportbarát kormány vagyunk. Megjegyezném, gyermekeinket a sportra nevelve formálhatjuk, alakíthatjuk. Egyik leglényegesebb döntésnek érzem, hogy bevezettük a mindennapos testnevelést, 606 808 fiatalt sikerült így módon megmozgatni. Továbbá megtermettük az öt látványsportág, a labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong és a vízilabda pénzügyi hátterét. Az érintett sportágakban az elmúlt időszakban százezerrel nőtt az igazolt sportolók száma!
Az államtitkár megerősítette a korábban már taglalt információt, miszerint a nyíregyházi Városi Stadion fejlesztésére 500 000, a bujtosi csarnok felújítási munkálatainak folytatására 2 milliárd forint támogatást nyújt az állam.
Forrás: szon.hu
A fotókat Máthé János készítette.