Szikszai Robi az ötödik összesítésében
Szikszai Robi az ötödik összesítésében
A tavalyi év teljesítményei alapján a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert az ötödik legjobbnak járó elismerést vehette át pénteken a X. Héraklész  Díjátadó Gálán a Budapesti Kongresszusi Központban.
A tavalyi év teljesítményei alapján a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert az ötödik legjobbnak járó elismerést vehette át pénteken a X. Héraklész  Díjátadó Gálán a Budapesti Kongresszusi Központban. Az ünnepségen többek között Kerekes László, a bajnok edzője is méltán kerülhetett a a díjazottak közé.
A MOB által rendezett – immár évtizedes hagyományra visszatekintő díjátadó gálán – 2013-as év legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit ismerték el ünnepélyes keretek között egyéni, 2-4 fős kiscsapat és csapat kategóriában.
Az első helyen végzett egyéniben a kétszeres ifjúsági világ- és egyszeres Európa-bajnok kenus, Hajdú Jonathán, második lett a junior világ- és felnőtt Európa-bajnok öttusázó, Földházi Zsófia, és harmadik lett az összes sportágat felölelő értékelésben az ifjúsági világbajnok, junior EB ezüstérmes Gyurátz Réka.
A Héraklész Bajnok- (14-18 évesek) és Csillagprogramnak (18-23 évesek), 20 sportágban, évente mintegy 1800 sportoló a kedvezményezettje, a program igazgatója Tóth József, a MOB Utánpótlásosztályának vezetője.
A fotókat Lengyák György készítette.