Szállt a sóhaj: még az sincs velünk…
Szállt a sóhaj: még az sincs velünk…
Az a bizonyos banánhéj… Ezen csúszott el a Fatum-Nyírsuli-NRK. Az élvonalbeli női röplabdacsapatnak több, mint reális sansza volt legalább egy, de akár két szett behúzására is a TF-Budapest elleni negyeddöntő második összecsapásán.
Akárcsak az első meccsen, a Fatum-Nyírsuli-NRK megszorongatta a TF-Budpestet.
Az a bizonyos banánhéj… Ezen csúszott el a Fatum-Nyírsuli-NRK. Az élvonalbeli női röplabdacsapatnak több, mint reális sansza volt legalább egy, de akár két szett behúzására is a TF-Budapest elleni negyeddöntő második összecsapásán. Egyszer sem sikerült. A hazaiak ugyanis a legrosszabb pillanatokban, rendre a kiélezett végjátékokban hibáztak – a túloldalon pedig kegyetlenül büntettek. Mondjuk, az első felvonás hajrájában Vén Eszer nyitását hosszúnak titulálta a játékvezető, ami meglehetősen véleményes ítéletnek tűnt, ami már késő bánat, eb gondolat.
Azért nem véletlenül hangzott fel a lelátói sóhaj: „Drága jó istenem, még az sincs velünk”. Való igaz, olykor a szerencsén múlt egy-egy pont sorsa, a baj csak az, hogy nyírségi szempontból rendre rossz helyre pattant az a fránya labda. Holott az NRK hajtott becsülettel az alapszakaszban mindössze kétszer – mindannyiszor a címvédő Vasassal szemben – elhasaló fővárosiakkal szemben: olykor szó szerint a padlóról, tekintélyes hátrányból visszakapaszkodva (a második etapban 5:12-ről egyenlített…), de ez is kevésnek bizonyult.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban immár tekintélyes a budapestiek előnye, akik a hátfőn esedékes harmadik partin lezárhatják a csatát. Ráadásul otthon ők a szuperfavoritok…
Röplabda: NB I., női
Negyeddöntő, 2. mérkőzésFatum-Nyírsuli-NRK–TF-Budapest 0:3 (-23, -23, -20)
Bujtosi csarnok, 200 néző, v.: Vári P., Tillmann.
Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 3, Sikos P, 6, Erdősné 10, Vén E. 5, Andrejkovics 9, Roma F. 10. Csere: Szabó I. (liberó), Janetka 1.Edző: Balázs István.
TF-Budapest: Fritz 9, Bleischer 2, Hornok 16, Borsos L. 5, Lakatos E. 14, Lutter E. 5. Csere: Kötél D. (liberó), Windisch 1, Takács B. 6.Edző: Gubik János
Ász: 4–4. Rossz nyitás: 4–4.A párharc állása: 2–0, a TF-Budapest javára.Merterszemmel
Balázs István: – Lassan nem hiszem el, hogy egy játszmát sem tudunk nyerni a TF ellen.Gubik János: Kicsit nehezen, kicsit döcögősen, de hoztuk a kötelező győzelmet.
Forrás: szon.hu