Baj esetén zsákolj, ha mersz!
Baj esetén zsákolj, ha mersz!
Mi lendítheti át a csapatot a holtponton? Mondjuk két olyan támadás, amelyet egy-egy váratlan megoldás következtében zsákolással lehet befejezni (Marso-NYKK–Kaposvár élvonalbeli férfibajnoki, második negyed)
Az önbizalomnövelő kosarakra is szükség volt, hogy az NYKK meg tudja változtatni a Kaposvár elleni meccs menetét.
Mi lendítheti át a csapatot a holtponton? Mondjuk két olyan támadás, amelyet egy-egy váratlan megoldás következtében zsákolással lehet befejezni (Marso-NYKK–Kaposvár élvonalbeli férfibajnoki, második negyed), és eltüntetni velük az eddig meglévő hátrányt. Vagy az egész csapatra kiterjedő triplahullám (negyedik negyed), amivel – az 53–40-ről 60–60-ra módosult eredmény ellenére – nagyot hajrázva nyerte meg a szombati meccset (80–67) a nyíregyházi legénység.
– Valóban fontosak voltak ezek a momentumok – mondta SitkuErnő, a Marso-NYKK vezetőedzője. – Ha valamelyik játékos számára gyengébben kezdődik a mérkőzés, egy-egy ilyen találattal helyrebillenhet az önbizalma, ráadásul a közönséget is fel lehet vele tüzelni. Ezért volt nagyon lényeges, hogy a hátrányunk ellenére az érintettek, Will Walker, Bam Doyne, Derek Hall és Matija Poscic megkockáztatták azt a fajta támadásbefejezést, ami végül eredményre vezetett. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy megint nem kellően agresszíven kezdtük a meccset, és a második negyedbeli két zsákolásos megoldás is kellett ahhoz, hogy magunkhoz térjünk. Örülök neki, hogy ezt még időben megtettük, és már a nagyszünetre előnnyel vonulhattunk.
Mégis, a második félidőbeli teljesítmény, elsősorban persze a negyedik negyedbeli triplazápor döntött a nyíregyháziak javára.
A nyíregyháziak az alapszakasz utolsó fordulójában szombaton a Körmendet fogadják, és azt követően sem lesz megállás, hiszen március 5-én kezdetét veszi az alsóházi középszakasz, amelyben a csapatok szerda–hétvége ritmusban játszanak majd egészen április 16-ig. A java tehát még mindig hátravan!
A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 25-i számában.
Forrás: szon.hu