Jó eredményeket úsznak a Nyírsulisok
Jó eredményeket úsznak a Nyírsulisok
A Magyar Úszószövetség közzétette honlapján a lányok és a fiúk kategóriájában a Jövő Bajnokai februári felmérő versenyének összesített eredményeit. A lányok között a 130-ból 114-en érték el februárban 200 vegyesen az eddigi legjobb időeredményt.
A Magyar Úszószövetség közzétette honlapján a lányok és a fiúk kategóriájában a Jövő Bajnokai februári felmérő versenyének összesített eredményeit.
A lányok között a 130-ból 114-en érték el februárban 200 vegyesen az eddigi legjobb időeredményt. Az ifjú titánok között a Nyírsuli úszóhölgye, Hatházi Dóra, Regős-Pécsi Anett tanítványa, a „kicsik” között volt a legsikeresebb, a maga 5. helyével és a 100 méter gyorson elért eredményével pedig a ranglista élére úszta be magát.
A fiúknál a 131 tehetség közül 115-en is túlteljesítették a februári felmérésen a decemberi és a januári időeredményüket. A Nyírsuli úszói, Regős-Pécsi Anett tanítványai, a két Kende testvér Bence és Zoltán , valamint Garai Balázs is kiválóan helyt áll a megmérettetéseken. Bence versenyszámában 100 háton 19., míg Zoltán 50 gyorson a 25. helyen végzett. Balázs 100 pillangón a 22.helyet vívta ki magának. A kötelező 200 gyorson Bence 68, Balázs 86., Zoltán pedig a kerek 100. helyen áll a februári összesítések alapján.
A reménységekre több kisebb-nagyobb feladat is vár a jövőben. Ebben az évben, május 3.-án, Budapesten az országos felmérőn a program összes kiválasztottja rajthoz áll. A 2002-ben, 2003-ban születettek külön korcsoportban versenyeznek és egyaránt éremdíjazásban részesülnek. A nagy megmérettetések jövőre várnak csak igazán a fiatalokra. 2015-ben rendezik meg ugyanis a Hódmezővásárhelyen az EB-t, 2017-ben pedig előbb a győri Ifjúsági Olimpiai Játékokon, majd ugyanebben az évben a budapesti junior világbajnokságon mutathatják meg tudásukat.