Most a berényiekkel szomszédolnak
Most a berényiekkel szomszédolnak
Amilyen sűrű volt a január (házon belüli edzőváltás, majd öt bajnoki mérkőzés) a Marso-NYKK számára, olyan hosszúnak tűnt a legutóbbi, kecskeméti fellépése óta eltelt szünet.
A Marso-NYKK-val többet nem történhet meg az, hogy otthonában veszít az előtte álló csapattal szemben.
Amilyen sűrű volt a január (házon belüli edzőváltás, majd öt bajnoki mérkőzés) a Marso-NYKK számára, olyan hosszúnak tűnt a legutóbbi, kecskeméti fellépése óta eltelt szünet. Tegyük hozzá, a szerdai sem hivatalos mérkőzésnap, ám karácsony előttről éppen erre az időpontra (kezdés 18 órakor) került át a nyíregyháziak Jászberény elleni hazai találkozója.
A vendégségbe érkező berényiek az eredeti időpontban még az élcsoporthoz tartoztak (így lehettek résztvevői a Magyar Kupa múlt heti nyolcas döntőjének, melynek negyeddöntőjében a későbbi győztes Szolnoktól kaptak ki 88–61-re), azóta viszont mélyrepülésbe kezdtek. Zsinórban négy vereség áll a jászok neve mellett, ettől is elkeserítőbb lehet a számukra, hogy a legutóbbi tíz meccsükből csak egyet, a Kaposvár ellenit nyerték meg még január elején. A negatív széria náluk is edzőváltáshoz vezetett, Földi Sándor helyét a szerb Szrdjan Antics foglalta el.
– A Jászberény jó nevekből áll, de a jó játékosok nem mindig alkotnak jó csapatot – mondta Sitku Ernő nyíregyházi vezetőedző az ellenfélről, amelynek keretében nyolc olyan kosaras is található, akik nem Magyarországon látták meg a napvilágot. Közülük négyen honosítottak, a négy ténylegesen külföldiből egy pedig rendre kimarad a keretből. – Ugyanakkor a jó kosarasok képesek megvillanni, és eldönteni egy-egy mérkőzést. Nem titok, játékoskoromból a mellettem játszó irányítók közül az egyik kedvencem Brane Savic volt, aki most ellenfélként érkezik hozzánk, éppen ezért ezúttal nem neki fogok szurkolni…
(A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n vagy a Kelet-Magyarország 2014. február 12-i számában.)
Forrás: szon.hu