Nemcsak a matekban fontos a precizitás
Nemcsak a matekban fontos a precizitás
Erre mondják: más kávéház. Itthon vagy idegenben játszani, két különböző műfaj – ami a megszokott környezetben már automatikus, az az otthontól távol nem biztos, hogy működik.
 
Olyan látványos feltámadásra van szüksége az NYKK-nak, mint amit a Pécs elleni vereség után mutatott be.
Erre mondják: más kávéház. Itthon vagy idegenben játszani, két különböző műfaj – ami a megszokott környezetben már automatikus, az az otthontól távol nem biztos, hogy működik. Így történhetett meg, hogy az utóbbi három hazai mérkőzését megnyerő Marso-NYKK élvonalbeli férficsapata pénteken meglehetősen sima (93–70) vereséget szenvedett a Kecskemét otthonában.
– Kiderült, idegenben sokkal koncentráltabb, kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség a sikerhez, mint hazai pályán – értékelte a látottakat az NB I. A csoportos vezetőedzőként első idegenbeli mérkőzésén áteső Sitku Ernő.
– Az ilyen meccsek megnyeréséhez hiányzik belőlünk a tapasztalat, arról nem beszélve, hogy amíg a jól megszokott hazai gyűrűre egy-egy kockázatosabb dobás is beesik, addig idegenben az ilyen kísérletek nem érnek célba. Figyelni kell arra, hogy precízen hajtsuk végre a dobásokat, mert ha siettetni akarjuk a befejezést, abból sok jó nem sül ki. Mondok egy példát: ha egy matematika dolgozat végén időzavarba kerülünk, akkor hajlamosak vagyunk elfogadni a nem leellenőrzött eredményt is. Ami nem biztos, hogy jó. Na, így van ez a kosárlabdában is.
(Részletesebben a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 3-i számában.)
Forrás: szon.hu