Magyar állampolgár lett a röplabdás
Magyar állampolgár lett a röplabdás
Néhány napja a Nyíregyháza Spartacus kapusa, Ovszijenko Volodimir, pénteken a Fatum-Nyírsuli-NRK röplabdása, Sikos Petra tette le az állampolgári esküt.

Magyar állampolgár lett Sikos Petra. A Fatum-Nyírsuli-NRK röplabdása ma tette le az esküt, így vasárnap már magyarként léphet pályára a Kaposvár ellen.
Néhány napja a Nyíregyháza Spartacus kapusa, Ovszijenko Volodimir, pénteken a Fatum-Nyírsuli-NRK röplabdása, Sikos Petra tette le az állampolgári esküt. A játékos Szatmárnémetiből érkezett a nyáron Nyíregyházára, és a hétvégén a Kaposvár ellen már magyarként léphet pályára.
– Nagyon örülök, hogy megkaptam az állampolgárságot, már régóta szerettem volna letenni az esküt – mondta Sikos Petra.
Nyíregyházán az elmúlt hónapokban több mint tízezren tették le az állampolgári esküt. Több sportoló és művész is megkapta az állampolgárságot.
– Számomra mindig megható egy-egy ilyen honosítás. Sok barátom él a határon túl, és merem remélni, hogy kicsit mi is hatással voltunk rájuk, hogy kérjék a magyar állampolgárságot – mondta Petneházy Attila önkormányzati képviselő.
A Nyíregyházán esküt tevők egy része a települést mostantól második szülővárosának tartja. A megyeszékhely polgármestere szerint főként a határmenti megyékből kérik a magyar állampolgárságot.
– Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Nagyváradról többen is kérték a honosítást, ezeken a területeken nagy számban élnek magyarok. Ők eddig is sokat jártak Nyíregyházán, és várjuk őket ezután is nagy szeretettel – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.
Sikos Petra az NRK legponterősebb játékosa, és honosítása alkalmából nemcsak a családtagok, hanem a csapattársak is köszöntötték.
Forrás: nyiregyhaza.hu