Leveleki Bence és Buzga Zoltán ifi válogatott
Leveleki Bence és Buzga Zoltán ifi válogatott
A magyar csapat, Bencével és Zoltánnal július 4.-én, pénteken áll rajthoz Budapesten a HUN-CZE-SVK U18 viadalon az Ikarus-BSE Atlétika Sportcentrumában.
Leveleki Bence, távolugrót és Buzga Zoltánt, hármasugrót is beválogatták az U18 keretébe.
A magyar csapat, Bencével és Zoltánnal július 4.-én, pénteken áll rajthoz Budapesten a HUN-CZE-SVK U18 viadalon az Ikarus-BSE Atlétika Sportcentrumában. A megnyitót megelőzően már elkezdődnek a versenyek a leányok rúdugrásával, gerelyhajításával, valamint kalapácsvetésével. A fiúknál a távolugrók mérhetik össze először a tudásukat, ahol pályára lép majd Leveleki Bence is. Délután egy órától pedig Buzga Zoltánnak szoríthatunk a hármasugrók versenyszámában.
– Nagy öröm ez számunkra, hiszen a munkánkat igazolja és a fiúk szorgalmát mutatja, hogy beválogatták őket a keretbe. Fedor Benjámin (Reménység Vác) és Deák Norbert (TSE-Geotech) után a tartalékos pozíciót tölti be majd Bence a távolugrók között. Zoli pedig Nagy Csabával, a Mezőtúr SSE atlétájával együtt erősíti a magyar színeket. Itt a tartalékos a Favorit AC atlétája Székács Máté lesz. Így ismét két Nyírsulis fiatal versenyzővel többen öregbíthetik Nyíregyháza és a Nyírsuli hírnevét nemcsak az országban, hanem Európában is. Most már tényleg elmondhatjuk, hogy nincs nemzetközi atlétikai viadal a Nyírsuli versenyzői nélkül. – mondta Vas László, a Nyírsuli Kft. atlétika szakág vezetője.