Sikeres szezont zártak a kézilabdások
Sikeres szezont zártak a kézilabdások
268 kézilabdás gyerek  régió bajnok csapatok, több érem és jó eredmények.  A Nyírsuli kézilabda szakágát szezonzárását eképpen lehetne jellemezni.
268 kézilabdás gyerek régió bajnok csapatok, több érem és jó eredmények. A Nyírsuli kézilabda szakágát szezonzárását eképpen lehetne jellemezni.

– Alapvetően elmondható, hogy sikeres volt az évünk. Jó eredményeket könyvelhetünk, már 268 regisztrált versenyzőnk van. Az ERIMA gyermekbajnokság keretén belül  több csapat megnyerte a régiós versenysorozatot és sok  érem is született. – kezdte el sorolni Medve Róbert, a Nyírsuli Kft. kézilabda szakág vezetője az év értékelését.
– Hanufer Sándor tanítványai, az U14 fiú kézilabda csapatunk régió bajnok lett, az NB I. Kiemelt országos bajnokságon a 11. helyen végzett. Több alkalommal is sikerült az NBI utánpótlás fiait két vállra fektetniük. Büszke lehetek, hogy az U12–esek, Ráczné Cserés Erzsébet vezetésével a Régió döntő első helyét szerezték meg.

Az „idősebb” korosztály, a serdülők “B” csapata és a juniorok két – három évnél fiatalabbak az ország többi csapataiban  játszó versenyzőivel ellentétben, ennek ellenére kiváló eredményeket értek el ebben a szezonban.
– A serdülők „A” csapata a felsőházi rájátszásba jutott, bekerültek az ország legjobb 18 csapata közé. Ez nagyon szép eredmény. A csapat tagjai újak voltak, a „évvégére” már érezhető volt, hogy kezdenek összeérni. A juniorok – az NBI „B” csapata tagjai – 2-3 évvel idősebbekkel mérkőztek, náluk tanulópénz volt az idei. – folytatta Medve Róbert, majd elmondta NBII juniorok voltak a legnagyobb terhelésnek kitéve, mert a bajnokság mellett a felnőtt mérkőzéseken is játszani kellett. Ennek ellenére az NBII-es juniorbajnokságot megnyerték. A Nyírsuli a fiúk mellett egyre nagyobb figyelmet fordítunk a lánycsapatokra is. Az eredmények egyre kecsegtetőbbek. Az U10-esek, Tanyi Judit edző vezetésével a Régió döntő 6. helyezését érték el, az U12-esek és az U13-14-esek, Kocsik Viktóriával és Nádasi Mariannal az élen a Kulcsár Anita Régió 5., illetve 4. helyét szerezték meg.

– A lánycsapataink vezetői is azon dolgoznak,hogy minél több lánnyal megszeretessék a kézilabdázás örömét és egyre jobb eredményt érjenek el a bajnokságokon. Egy biztos,hogy minden kollégámat dicséret illeti az éves munkájáért. Név szerint szeretném kiemelni őket, így Ungvári Sándort, Ráczné Cserés Erzsébetet, Juhász Zoltánt, Hanufer Sándort, Tarnavölgyi Gergelyt, Tanyi Juditot, Kocsik Viktóriát, Nádasi Mariannt, Kaplonyi Zoltánt, Bécsi Jánost és Kerekes Tamást.

– Reméljük, hogy következő szezon mindkét nem esetében tartogat majd kellemes meglepetéseket a mérkőzéseken és azok a gyerekek, akik még most szurkolnak, a következő években már játékosok lesznek. –  zárta be ezekkel a mondatokkal a Nyírsuli kézilabda szakágvezetője a 2013/2014-es év értékelését.
ERIMA Eredmény U 10 fiú Ungvári Sándor Régió döntő 2.U 12 fiú Ráczné Cserés Erzsébet Régió döntő 1.U 13 fiú Juhász Zoltán Régió döntő 5.U 14 fiú Hanufer Sándor Régió bajnokU 14 fiú Hanufer Sándor NB I. Kiemelt országos bajnokság 11. helyU 14 fiú Tarnavölgyi Gergely Régió döntő 4.U 10 lány Tanyi Judit Régió döntő 6.U 12 lány Kocsik Viktória Kulcsár Anita régió 5. helyU 13-14 lány Nádasi Mariann Kulcsár Anita régió 4. hely