Egy ezüst és egy bronz
Egy ezüst és egy bronz
A magyar atlétika válogatott a három évvel ezelőtti U23 Európa Bajnokság helyszínén a Mestsky stadionban találkozott egymással. A négy nemzet – Lengyelország-Csehország-Magyarország-Szlovánia – utánpótlás viadalán a magyar csapat tagjai 25 dobogós helyezést értek el.
Bakosi Peti ezüstérmet, Kerekes Dóra bronzérmet szerzett az U23 válogatott viadalon hétvégén Ostravában.
A magyar atlétika válogatott a három évvel ezelőtti U23 Európa Bajnokság helyszínén a Mestsky stadionban találkozott egymással. A négy nemzet – Lengyelország-Csehország-Magyarország-Szlovánia – utánpótlás viadalán a magyar csapat tagjai 25 dobogós helyezést értek el. Az 5 első, hat második és 14 harmadik helyből a Nyírsuli atlétái is kivették a részüket. Bakosi Péter magasugrót 218 centiméterrel a lengyel Maciej Kiendzierksi előzte meg, így a 214 cm-es ugrásával a dobogó második fokára állhatott fel.  
Kerekes Dóra bronzérmes helyen fejezte be a diszkoszvetők versenyét, 50,85 méteres dobásával. Káplár János épphogy lemaradt az éremről, 55.40 -el a diszkoszvetők között a negyedik helyet érte el. Lesku Norbert (távolugró)(7,04) és Kerekes Laci (súlylökő) az ötödik helyen (15,38) fejezte be a nemzetközi viadalt.
Az összesítések alapján a magyar csapat tagjai, a  fériak és a nők is harmadik helyen végeztek a pontversenyben.
A magyar válogatottat két nyíregyházi edző, Bakosi Béla és Kerekes László kísérte. A csapatot Kámán Bálint vezette.
A pontverseny végeredménye:Ffi/ POL 227 p – CZE 176 p – HUN 146 p – SLO 71 p.Női/ POL 262 p – CZE 162 p – HUN 161 p – SLO 60 p.
A fotót Kámán Bálint készítette.