Vereség esetén sincs katasztrófa
Vereség esetén sincs katasztrófa
A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata – szó szerint – az utolsó pillanatig alakul. A nyíregyháziak pénteken az Újpest otthonában kezdik a bajnoki idényt, ehhez képest a régóta várt Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon csupán szerdán éjjel érkezett meg.
A brazil és kubai légiós játékengedélyére vár a Fatum-Nyírsuli-NRK, amely Újpesten kezdi a bajnokságot.
A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata – szó szerint – az utolsó pillanatig alakul. A nyíregyháziak pénteken az Újpest otthonában kezdik a bajnoki idényt, ehhez képest a régóta várt Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon csupán szerdán éjjel érkezett meg. Isten malmai lassan örülnek Kubában, az ottani bürokrácia merevsége alaposan keresztülhúzta a szabolcsi klub számításait, amely egy hónapos késésssel „kapta kézhez” a karibi légióst.
A lényeg, hogy itt van, más kérdés, akárcsak az ugyancsak a nyáron szerződtetett brazil, Debora Ribeiro Araujo esetében, egyelőre csak reménykedni lehet a játékengedélyek időben történő visszaigazolásában. A harmadik friss szerzemény, a májusban visszatért Erdős Zsófia miatt nem fáj a szakvezetés feje, ő minden további nélkül bevethető. Miként a szintén csatasorba szólított Botos Fruzsina is megmutathatja magát a fővárosi fellépésen.
– Valóban nem állítható, hogy teljes mértékben összeálltunk volna, ráadásul egyéb gondjaink is akadnak, így vérmes reményeink ezátal nem lehetnek a nyitányon – fogalmazott Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Az új szezonra a játékoskeretet, illetve a szakmai munkát tekintve is megerősödött Újpest előrébb tart, de bármilyen felállásban lépünk pályára, ingyen nem adjuk a bőrünket.
Mert probléma éppenséggel akad, a fent említettek mellett a szintén frontemberként figyelembe vett, makacs térdsérüléssel bajlódó Sikos Petra sincs tökéletes állapotban.
– A játékos injekciókúrán van, nem szeretném kockáztatni a gyógyulását, ezért ugyan velünk utazik, de szereplése nagyon kérdéses – sejtette Kőhalmi Richárd, hogy legfeljebb vészhelyzetben dobja harcba a szőke hölgyet. – A két külföldi közül Deborára számítunk, már ha megérkezik a játékengedélye, és tulajdonképpen ez igaz kubai lányra is. Ő viszont csütörtökön edzett velünk először, a taktikai repertoárt értelemszerűen nem ismeri, no meg bizonytalan, a hosszú utazás mennyit vett ki belőle. Ha a legrosszabb variáció következik be, tehát a három kulcsembert nélkülözni kényszerülünk, akkor is igyekszünk méltón módon helytállni. Hozzáteszem, nem történik katasztrófa vereség esetén sem, bőven lesz még időnk javítani.
Forrás: szon.hu