Sikeres év a Nyírsuli mögött
Sikeres év a Nyírsuli mögött
2014-ben a felnőtt csapatok mellett már 1600 versenyzővel büszkélkedhet a Nyírsuli. Az elmúlt évben jelentősen nőtt a Bujtosi Szabadidő Csarnok kihasználtsága is.
2014-ben a felnőtt csapatok mellett már 1600 versenyzővel büszkélkedhet a Nyírsuli. Az elmúlt évben jelentősen nőtt a Bujtosi Szabadidő Csarnok kihasználtsága is.
Bővítette a portfólióját a Nyírsuli 2014-ben. Kósa Árpád, a városi cég vezetője kiemelte, amellett hogy a BujtosiSzabadidőCsarnok üzemeltetése is hozzájuk került, a felnőtt versenyzők és csapatok versenyezetésével kibővült az a paletta, ami korábban kizárólag az utánpótlásra vonatkozott. Hozzátette: közel 1600 versenyzője van a Nyírsulinak a felnőtt csapatok mellett, ami meglátszik a város tornatermeinek és sportcsarnokainak a kihasználtságán.
– Konkrétan a Buszacsa kihasználtsága jelentősen nőtt az elmúlt évben – mondta Kósa Árpád ügyvezető. – Elmondhatjuk, hogy lényegében nem volt szabad hétvégénk. Nem tudom, mikor fordult elő ilyen korábban. Természetesen nagyon fontos a BuSZaCSa felújítása, ez a magyar kormánynak és az önkormányzatnak köszönhetően valósulhatott meg. Azt hiszem, hogy ha minden évünk ilyen lesz, akkor mi, nyíregyháziak nagyon elégedettek lehetünk azzal, ami történik. Van egy olyan egység most már a nyíregyházi sportban, ami az élsport, az utánpótlássport, a szabadidősport egységét jelenti, nekünk ezt kell tovább erősíteni és akkor jó úton maradunk.
A Bujtosi Szabadidő Csarnok felújításának első ütemét ősszel zárták le, azóta a megújult látványhoz sokan már hozzá is szoktak. A tervek szerint a második ütem, ami a belső munkálatokat érinti, majd a tavasz folyamán kezdődhet el, és ha minden az ütemezés szerint alakul, akkor őszre az ország egyik legmodernebb csarnoka lesz a nyíregyházi. A BuSZaCSa a felújítást követően akár komoly világversenyeknek, vagy eddig a városban nem látott nagyrendezvényeknek adhat otthont.
Erdős József, nyiregyhaza.hu