Pedig a kés már a nyakukon volt
Pedig a kés már a nyakukon volt
Világklasszisok sora esküszik arra: csak pozitív szemlélettel érdemes nekifeszülni az aktuális feladatnak. Nos, a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának edzője, Kőhalmi Richárd is erre blazírozott a bajnoki negyeddöntő második összecsapása előtt.
A 2–0-ás hátrány dacára a Nyíregyháza egyáltalán nem adta fel a Békéscsaba elleni párharcot.
Világklasszisok sora esküszik arra: csak pozitív szemlélettel érdemes nekifeszülni az aktuális feladatnak. Nos, a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának edzője, Kőhalmi Richárd is erre blazírozott a bajnoki negyeddöntő második összecsapása előtt. Annál is inkább, mert a Békéscsaba elleni három győzelemig tartó párharc első, idegenbeli csörtéjét oly módon bukták el a szabolcsiak, hogy az akár romba is dönthette volna őket.
Akkor mit mondjunk a vasárnapi találkozó után? A bujtosi csarnokban újfent megszorongatta bajnoki címvédőt a házigazda, sőt ez már több volt annál. A negyedik szettben, 2:1-es előnynél és 20:15-ös állásnál gyakorlatilag már rátették a kést a viharsarkiak nyakára – ennyi sem volt elég. A vendégek döntő szettben kerekedtek felül, összesítésben immár másodszor, ekkora hátrányból pedig felettébb rázósnak tűnik visszatáncolni. Ráadásul a következő mérkőzés Csabán lesz, ami tovább bonyolítja a szálakat.
– Lehet ezt sikernek, kudarcnak, vagy akár realitásnak tekinteni, attól, függ hogyan nézzük – summázta a fejleményeket Kőhalmi Richárd, a Nyíregyháza edzője. – Ha azt vesszük, hogy a tavalyi bajnokkal tudunk ilyen kiélezett meccseket vívni, akkor ez előrelépés a múlthoz képest. Ha a biztos vezetésről elvesztett szetteket nézzük, az nyilvánvalóan probléma. Tény, amit a csabai kollégám, Kormos Mihály is nyilatkozott, a történtek alapján akár 2–0 lehetne a javunkra, de ilyen a sport, mi állunk rosszabbul. Tudomásul kell venni, egyelőre nüanszokkal jobb az ellenfél, és bár dühönghetnék azért, mert így alakult, ez semmiképpen nem segítene rajtunk. Sokkal inkább előretekintünk, nincs mese, csütörtökön nyerni kell idegenben. Hogy ekkora hátrányból még van-e visszaút? Buktunk el bajnoki döntőt 2–0-ról a Vasas ellen, tehát bármi előfordulhat…
Forrás: szon.hu