Átok sújtotta ezt a párharcot
Átok sújtotta ezt a párharcot
A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a szakadék széléről próbált visszatáncolni. A bajnoki negyeddöntő harmadik összecsapása a utolsó esélyt kínálta, hogy ne zuhanjon a mélybe a két fellépést már elbukó szabolcsi együttes.
Ismét a negyedik játszma, és Valdez sérülése okozta a nyíregyháziak vesztét.
A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a szakadék széléről próbált visszatáncolni. A bajnoki negyeddöntő harmadik összecsapása a utolsó esélyt kínálta, hogy ne zuhanjon a mélybe a két fellépést már elbukó szabolcsi együttes. Nem véletlenül adta ki a jelszót Kőhalmi Richárd edző: neki kell menni a mérkőzésnek és kész! A bökkenő csupán annyi volt, idegenben meglehetősen rázós vállalkozás legyűrni a címvédőt.
Persze, a vendégek megpróbálták. Mi mást tehettek volna. Olyannyira nekidurálták magukat, hogy az első szettet mindjárt behúzták. Nem akárhogy. A hazaiak 7:1-re megugrottak, innen tornázták fel magukat Erdősnéék, akik ezúttal nem rontották el a hajrát. Borítékolható volt, hogy a csabaiak sem hagyja annyiban a dolgot, a második felvonásban ők írták a forgatókönyvet, az egyenlítést követően azonban ismét a nyíregyháziak vették kezükbe sorsukat. Hajszálra hasonló módon, megnyert szakasszal válaszoltak, vagyis szereztek újfent előnyt.
Ebben a párharcban a negyedik etap rendre kritikusnak bizonyult a nyírségiek számára, a korábbi két meccsen ez időtájt úszott el a hajó. A balszerencse – szokás szerint – üldözte a látogatókat, Valdez komolyan tűnő térdsérülést szenvedett, a venezuelai frontembert letámogatták a pályáról. Nem is is tért már vissza. Naná, hogy izgalmasan alakult a vége, és az átok tovább fogott: 21:23-as után megint nem sikerült az áttörés. Akárcsak vasárnap, a bujtosi csarnokban, döntő játszmáig húzták a partit a felek, a koreográfia mit sem változott: nyert, így a négy közé jutott a Békéscsaba.
NB I.: női, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Békéscsaba–Fataum-Nyíregyháza 3:2 (-22, 19, -19, 23, 9)
Békéscsaba, 800 néző, v.: Adler L., Csikós Z.Nyíregyháza: Erdős Zs., Sikos P., Vén E., Valdez, Ribeiro, Erdősné. Csere: Roma F. (liberó), Akimova, Andrejkovics, Hengsperger. Edző: Kőhalmi Richárd.
Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – Békéscsabáról nyíregyházi hősök térnek vissza. Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyerték a párharcot, de cseppet sem keserű a szám íze.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Békéscsaba javára.
Forrás: szon.hu