Extázis helyett higgadtság
Extázis helyett higgadtság
Ahhoz képest, hogy a langymeleg idő dacára a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata előzetesen „fázott” a Jászberény elleni összecsapástól, meglehetősen hamar bebizonyosodott – alaptalan volt az aggodalom. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc bujtosi csarnokban letudott nyitófellépésén hazai oldalon szinte minden klappolt, holott…
Nagy mentések, hatásos mezőnymunka – imhol a siker receptje nyíregyházi módra.
Ahhoz képest, hogy a langymeleg idő dacára a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata előzetesen „fázott” a Jászberény elleni összecsapástól, meglehetősen hamar bebizonyosodott – alaptalan volt az aggodalom. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc bujtosi csarnokban letudott nyitófellépésén hazai oldalon szinte minden klappolt, holott a térdsérülés miatt kidőlt Carolina Nelmaira Valdez személyében igazán ütős játékos hiányzott. Nem véletlen, hogy a vendégek is vérszagot éreztek, vagyis a „mikor, ha nem most” jelszóval próbálták tüzelni magukat a győzelem reményben.
Nos, ettől olyannyira távol álltak, hogy kevesebb, mint másfél óra leforgása alatt kapituláltak. Mégpedig a szezon során a berényiekkel vívott találkozó közül ez alakult a legegyértelműbben, 3:0-ra nyert a szabolcsi hölgykoszorú.
– Az eredmény sima sikert sejtet, de akadtak nehézségeink – summázott Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza szakvezetője. – Érdekes ez, mert kétségtelenül nagyon jó mezőnymunkával rukkoltunk elő, szép mentéseket produkáltunk, ugyanakkor akadtak üresjáratok, amelyeket feltétlenül ki kell küszöbölni Tettük a dolgunkat, viszont nem éreztem azt, hogy a játékosok extázisba kerültek volna, persze lehet, így volt jó, olykor a higgadtság segíthet. A szettek közepéig egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Berény, a szettek hajrájában pedig mi domináltunk. Természetesen akkor leszünk jók, ha a teljes meccsen azt teljesítményt tudjuk hozni, amit a végjátékokban. Legalábbis törekedni kell erre. Optimista vagyok, idegenben nyilván bonyolultabb lesz, azért igyekszünk már ott lezárni a párharcot.
Erre pénteken adódik lehetőség, ekkor rendezik a jászberényi „visszavágót”.
Forrás: szon.hu