A bronz már biztos, de több kell
A bronz már biztos, de több kell
A férfi kézilabda második vonalában a Keleti-csoportban két együttes számára is emlékezetes volt a hétvégi forduló. Az egriek győzelmükkel már bajnokok, a Nyíregyházi KC szintén két pontot szerzett, így a harmadik hely matematikailag már bebiztosított, ám ettől többre vágynak a nyírségiek.
NYKC: a hátralévő három meccsből kettőt legalább nyerni kell a még szebb sikerhez.
A férfi kézilabda második vonalában a Keleti-csoportban két együttes számára is emlékezetes volt a hétvégi forduló. Az egriek győzelmükkel már bajnokok, a Nyíregyházi KC szintén két pontot szerzett, így a harmadik hely matematikailag már bebiztosított, ám ettől többre vágynak a nyírségiek. Az NYKC szombaton este a vártnál sokkal nehezebben nyert a füzesabonyiak ellen, ám a lényeg a győzelem volt.
– Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet.- kezdte visszapillantását Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Az első megállapítás arra vonatkozik, hogy a szezon leggyengébb produkciót mutattuk be szombaton este. Nem kezdtünk rosszul, hiszen megléptünk 5–1-ra, ám utána védekezésben, kapusteljesítményben, támadásban, azaz a játék miden elemében tudásunk alatt játszottunk. Voltak technikai hibák, szinte minden előjött, ami az elmúlt fordulókban nem volt ránk jellemző. Természetesen mindezt átbeszéljük majd a játékosokkal, hiszen az eredményen kívül nem volt minek örülnünk.
– Illetve volt és ez a bevezető mondat második része – folytatta Varga Zsolt. – Még három forduló van hátra és hét pont, azaz a bronzérmet tekintve behozhatatlan az előnyünk a negyedik helyen álló lajosmizseiek előtt. Ezzel már megismételtük a tavalyi szép eredményünket, de ettől többet szeretnénk. A hátralévő három találkozóból kettőt kell megnyernünk, hogy az ezüst is biztos legyen. Ezt szeretnénk elérni – így Varga Zsolt.
Forrás: szon.hu