Kirajzanak Európába az atléták
Kirajzanak Európába az atléták
„A sportok királynőjénél is beindult a szabadtéri szezon” – indított frappánsan Vas László, amint megkapta Sitku Ernő élsport igazgatótól a szót a Nyíregyházi Sportcentrum szerdai sajtótájékoztatóján. Az atlétikai szakosztály vezetőedzője hozzátette
A diszkoszvetők Franciaország, a futók pedig Belgium felé veszik az irányt.
„A sportok királynőjénél is beindult a szabadtéri szezon” – indított frappánsan Vas László, amint megkapta Sitku Ernő élsport igazgatótól a szót a Nyíregyházi Sportcentrum szerdai sajtótájékoztatóján. Az atlétikai szakosztály vezetőedzője hozzátette: mindjárt nemzetközi eseményekkel, hiszen a klub válogatott kerettag versenyzői külföldi viadalokra utaznak.
Szikszai Róbert és Káplár János („mindketten 94-esek, mint a Mercedesem” – kacagtatta meg a hallgatóságot a tanítványai és az autója közötti korazonosságra utalva a sportolók edzője, Kerekes László) már csütörtök reggel repülőre száll, hogy már aznap Franciaországban szerepeljen. A két diszkoszvetőhöz a szentesi Seres András és a szombathelyi Váradi Krisztina is csatlakozik, a csütörtökön kívül szombaton, vasárnap és jövő szerdán is indulnak egy-egy diszkoszvető viadalon.
A junior Európa-bajnok Szikszai tavaly is járt már ezeken a viadalokon, gallfölfdön dobott először hatvan méter felett, és ahogy ő mondta: „Ott mindig szemből fúj a szél.” Ami diszkoszvetésben ideális.
A kétszázas Guba Liliána és a négyszázas Palásti Luca nemsokára Belgiumban versenyez a 4×100, illetve a 4×400 méteres magyar váltóban. Elkíséri őket Széles Imre edző is, abban a reményben, hogy egyéni rajtlehetőséget is sikerül találni a versenyzőknek.
Bakosi Péter pedig Stuttgartba ment volna, csakhogy a magasugró sérülése – ami miatt a csapatbajnokság elődöntőjét is kihagyta – a vártnál komolyabb. Legalább kéthetes pihenőidővel kell számolni, így leghamarabb a hónap végén Salzburgban, esetleg június elején Prágában ugorhat.
Az országos bajnokságok sora a hétvégi ügyességi és gátfutó valamint váltó csapatbajnoksággal indul Székesfehérváron, ahová a nyíregyháziak 58 versenyzővel és számos éremeséllyel utaznak.
Forrás: szon.hu