Újabb „Jövő Bajnokai” programon vettek részt
Újabb „Jövő Bajnokai” programon vettek részt
Nagyüzem volt a mögöttünk álló vasárnap a debreceni Sportuszodában. A „Jövő Bajnokai” programban résztvevő versenyzőknek közös felmérő edzésen kellett részt venniük.
Nagyüzem volt a mögöttünk álló vasárnap a debreceni Sportuszodában.
A „Jövő Bajnokai” programban résztvevő versenyzőknek közös felmérő edzésen kellett részt venniük. Nyíregyházáról is hat állandó úszótehetség képviseltette magát ebben a programban, ami jól szolgálta az Országos Bajnokságra való felkészülést.
Dr. Hargitay András ifjúsági szövetségi kapitány is aktív résztvevője volt a napnak, aki elvegyült az úszók között, figyelte őket, és beszélgetett velük, így a Nyíregyházi Sportcentrum gyerekeivel is. Hatházi Dórira külön figyelmet fordított, aki az eredményei alapján akár már most résztvevője lehetne az Ifjúsági Európai Bajnokságra készülő csapatnak, de életkorát tekintve még túl fiatal. Jövőre azonban már feltétlenül számít Dóri részvételére a szövetségi kapitány.
A nap egyik legfontosabb eseménye volt Dr. Tiszeker Ágnes a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetőjének majd két órás előadása, amit a gyerekekkel együtt a szülők is meghallgathattak. A doktornő prezentációja nagyon sok tanulsággal szolgált gyereknek és felnőttnek egyaránt. Nem is gondolnánk, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek és étrend kiegészítők közül milyen sok szerepel a dopping tiltólistáján.