Nyerő lehet a szamuráj az NYKC-ben
Nyerő lehet a szamuráj az NYKC-ben
A sportág több kötetnyi históriás könyvében – finoman szólva – sem hemzsegnek a nagy formátumú japán játékosok. Ebből kiindulva megkockáztatható, a felkelő nap országában nem terem minden bokorban olyan minőséget képviselő kézilabdázó, mint Mekaru Atsushi. A s
Bemutatták a Nyíregyházi KC új, japán szerzeményét, Mekaru Atsushit.
A sportág több kötetnyi históriás könyvében – finoman szólva – sem hemzsegnek a nagy formátumú japán játékosok. Ebből kiindulva megkockáztatható, a felkelő nap országában nem terem minden bokorban olyan minőséget képviselő kézilabdázó, mint Mekaru Atsushi. A szamurájok harcosságát hálószaggató bombákkal megspékelő harminc éves átlövő-irányító a magyar élvonalban, jelesül Cegléden, Gyöngyösön, majd Balmazújvárosban már megvillantotta tudását. Olyannyira, hogy a hajdúsági együttesben az NB I. alapszakaszának gólkirályi címét is magáénak tudhatja.
Nos, a távol-keleti játékost a Toyota szalonban tartott sajtótájékoztatón mutatták be, mégpedig Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Varga Zsolt, az NYKC együttesének szakmai igazgatója, valamint a házigazda, Széles Tamás tulajdonos jelenlétében.
– Mekaru évek óta Magyarországon szerepel, és azért szerződtettük, mert tökéletesen megfelel azoknak a szempontoknak, amelyek rendkívül tényezőknek tekintünk – taglalta Varga Zsolt. – Egyrészt a képességei miatt biztosak vagyunk abban, hogy segítségünkre lesz a kiélezettnek vívott harcban, másfelől a munkához való hozzáállása nagyszerű. A nyíregyházi csapatot egyébként is az erős kohézió jellemzi, mivel jó közösségi ember, nem féltem őt, hamar be fog illeszkedni. Teljesítményével jelentős mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el.Márpedig tagadhatatlan, a Nyíregyházi KC évről évre lép előre, olyannyira, hogy a legutóbbi szezont a második helyen zárta. Vagyis, már csak ugrás – no nem a Sugár, ahogy a régi reklámszlogenben puffigtatták, sokkal inkább a hőn áhított élvonal.
Rajta nem fog múlni
A távol-keleti emebertől abszolút nem meglepő módon, Mekaru Atsushi végtelenül udvariasan köszöntötte a debütálására összeseregletteket. Magyarul köszönt, bár gyorsan hozzátette, egyelőre ennyiben kimerül a nyelvtudása. Ennél, persze sokkal jobban izgathatja a közvéleményt: miért éppen a Nyíregyházát választotta?
– Azt hallottam, hogy a városban fontos szerepet tölt be a kézilabda. Boldog vagyok, hogy ilyen helyen játszhatok. A feljutást céloztuk meg, ígérem, rajtam nem fog múlni. Részt vettem már néhány edzésen, fiatal csapatba kerültem, kérem, szurkoljanak nekünk, hogy sikerüljön megvalósítani tervünket.
Forrás: szon.hu