Két számban is közel az ifi olimpiai érem
Két számban is közel az ifi olimpiai érem
Beleszagolt az olimpia levegőjébe, mégha az „csak” az ifjúsági is volt. Leveleki Bence a grúziai Tbilisziben szerepelt az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF), és a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája távolugrásban a hatodik helyen végzett 683 centis ugrással.
Távolugrásban és váltóban is kevés hiányzott a még sikeresebb szerepléshez Leveleki Bence számára.
Beleszagolt az olimpia levegőjébe, mégha az „csak” az ifjúsági is volt. Leveleki Bence a grúziai Tbilisziben szerepelt az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF), és a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája távolugrásban a hatodik helyen végzett 683 centis ugrással. Az ezüstéremhez 689, a bronzhoz 688 kellett volna, miközben Bence egyéni csúcsa 695 centiméter…
Nagy harc a helyezésekért
– A verseny előtt boldogan aláírtam volna ezt a helyezést, de így, hogy mindössze hat centire volt az ezüst- és ötre a bronzérem, nem vagyok teljesen elégedett – mondta a hazaérést követően Leveleki Bence. – A selejtezőben nagy szembeszélben versenyeztünk, csak hárman tudták elérni a 680 centis szintet, de 668-cal én is biztosan bekerültem a fináléba. Ott az első három sorozatot követően a negyedik helyen álltam. A versenyt megnyerő francia ugró kiemelkedett a mezőnyből, de a másodiktól a nyolcadik pozícióig hatalmas volt a harc a helyezésekért. Ritka, hogy hat sikeres ugrásom legyen, mint most, ám mivel a kezdeti hátszél a végére megfordult, ezért nagyon nehéz volt eltalálni az ideális rohamot. Utolsóra még ugrottam egy 682-t, de abban a kísérletben is benne maradt vagy húsz centi, mert a deszka elöl indítottam az ugrást.
Forrás: szon.hu