Hatvan méter feletti dobással nyert Szikszai Róbert
Hatvan méter feletti dobással nyert Szikszai Róbert
Nyíregyháza után Szentesen sereglett össze a dobóatléták összetartó tábora, és a csongrádi városban a Nyírség-kupánál tapasztaltaknál lényegesen jobb időjárási körülmények között versenyezhettek.
A szentesi dobóviadalon a jobb időjárási körülmények között jó eredményekkel zártak a nyíregyházi atléták.
Nyíregyháza után Szentesen sereglett össze a dobóatléták összetartó tábora, és a csongrádi városban a Nyírség-kupánál tapasztaltaknál lényegesen jobb időjárási körülmények között versenyezhettek. Mindez az eredményeken is meglátszott, leginkább Szikszai Róbertén, a Nyíregyházi Sportcentrum U23-as Európa-bajnoki bronzérmese hatvan méter feletti dobással nyerte a diszkoszvetést.
A hivatalos eredmény 60.40 méter, de a hét második felében már a napsütötte Cipruson fellépő versenyzőnek akadt egy olyan 63.74-es kísérlete, amelynél épphogy hozzáért a dobókör pereméhez, de a kísérlet így is érvénytelennek számított, így nem került a neve mellé új egyéni csúcs. Szikszai számára a ciprusi fellépés lesz az évad utolsó versenye, a többiek a szentesi viadallal befejezték a korán kezdődött és hosszúra nyúlt évadot.
Forrás: szon.hu