Ezt eltolták – rosszul sült el a nyitány
Ezt eltolták – rosszul sült el a nyitány
Ez nem lesz leányálom. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata meglehetősen ,,ütős” (úgyis ez a leggyakoribb mozdulat a sportágban…) szezon elé néz: a nemzetközi színtéren már megkezdte kalandozását…
A Vasas köszönte szépen a lehetőséget: a sorozatos nyíregyházi hibákat kihasználva nyerni tudott.
Ez nem lesz leányálom. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata meglehetősen ,,ütős” (úgyis ez a leggyakoribb mozdulat a sportágban…) szezon elé néz: a nemzetközi színtéren már megkezdte kalandozását, vasárnap pedig a hosszú bajnoki harc nyitócsatáját vívta – a Vasassal. Vagyis, mindjárt bele a közepébe, az egyik legacélosabb magyar együttessel szemben próbálta igazolni: a legjobbak között a helye. Mert erre törekszik.
Ugyanakkor a vendégek – közvetlenül a kezdés előtt – kellemetlen malőrrel szembesültek. A fővárosiak két válogatott kitűnősége, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin savanyú ábrázattal konstatálhatta: érvényes sportorvosi engedély hiányában csupán nézői lehettek a meccsnek. Ráadásul Jókay Zoltán eltiltás miatt ugyancsak a lelátóra szorult.. .Mindebből nem kovácsolt előnyt a házigazda. Persze az lett volna a csoda, ha ennyi „benyelt” (hat…), illetve elszúrt nyitással (szintén hat…) megcsípi az első szettet. Olybá festett, a második etap még ennél is katasztrofálisabban alakul a nyírségiek számára. Az említett „műfajban” továbbra is alulteljesített a Nyíregyháza, naná, hogy a vendégek két amerikai légiósa fickándozott – semmi különlegesre nem kényszerültek, egyszerűen kihasználták a túloldalon elkövetett sorozatos bakikat. Hét ponttal ugrott meg a Vasas, mígnem – csaknem a semmiből – Valdez bombáival életet lehelt a gárdába. Mikor beindulni látszott a szekér, vagyis érett az egyenlítés, ezt is „sikerült” elbaltázni”. Néhány újabb hiba, ami természetesen nem maradt büntetlen. A némiképp megtorpant angyalföldiek ismét elkapták a fonalat, innentől pedig nem volt kímélet. A harmadik felvonásban csendben megadták magukat a hazaiak, akik nincs mit szépíteni: csúnyán eltolták a nyitányt.
Röplabda: NB I., női, 1. fordulóFatum-Nyíregyháza–Vasas-Óbuda 0:3 (-21, -23, -18)
Bem-iskola, 400 néző, v.: Adler, Bátkai-Katona.
Nyíregyháza: Erdősné 7, Erdős Zs. 1, Sikos P. 4, Vén E. 2, Valdez 10, Ribeiro 5. Csere: Tóth F. (liberó), Ramdin 7, Kundrák E., Sitkey M. 1. Edző: Kőhalmi Richárd.Vasas: Bodovics 4, Rountree 16, Hárfa 1, Meredith 12, Sousa 8, Miklai 6. Csere: Tóth A. liberó), Villám L. 9. Megbízott edző: Buday Balázs.Ász: 8–12. Rossz nyitás: 13–8.
Mesterszemmel:
Kőhalmi Richárd: – Mélységesen szégyellem magam! Elnézést kérek azoktól, akik nagy munkát végeztek és bíztak ebben a csapatban.
Buday Balázs: – Hullámzó volt a mérkőzés, idény eleji formát mutattunk. Természetesen voltak biztató jelek, mindenesetre javulnunk kell.
Forrás: szon.hu