Mi ad önbizalmat, ha ez sem?
Mi ad önbizalmat, ha ez sem?
Jobb későn, mint soha. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a szezon első felének csaknem utolsó pillanatáig várt az igazán nagy domborítással.
A Fatum-Nyíregyháza megszakította rossz sorozatát: először nyert egy közvetlen rivális otthonában.
Jobb későn, mint soha. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a szezon első felének csaknem utolsó pillanatáig várt az igazán nagy domborítással. Meglehet, unalmas volt már erre a jelzőre hivatkozni, mindazonáltal tény és való: a nyírségiek eleddig halmozták a vereségeket az élcsoportban táborozó, riválisoknak titulált ellenfelekkel szemben. Vasárnap viszont elpáholták az MTK-t, amelynek szénája sokkal jobban állt a Kőhalmi-gárdánál. Ráadásul idegenben szakadt meg az annyiszor elátkozott sorozat. Innen talán már egy irányba vezet az – előre a tabellán.
– A csapat végre olyan teljesítményt nyújtott egy számunkra nagyon fontos mérkőzésen, amit már valóban régen vártunk – fogalmazott Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – A meccs elején szépen játszottunk, utána viszont érthetetlen módon megindult a hibaáradat, ez az állapot két felvonásig tartott, majd a nagy különbséggel megnyert negyedik szett adta a lendület kitartott a végéig. Bízom benne, hogy a siker jelentős fordulat kezdete, mert mi kölcsönöz önbizalmat a lányoknak, ha ez sem… Annál is inkább, mert nem sok csapat tudott győzni az MTK otthonában, mi igen, erre pedig lehet építeni a folytatásban.Mindenesetre az esély adott a bajnoki menetelés folytatására, pénteken ugyanis a Kaposvár érkezik a Bem-iskolába, amelyet néhány napja, kupatalálkozón biztosan vert a nyíregyházi társulat.
Röplabda: NB I., női
A 10. forduló további eredményei: UTE–Gödöllő 2:3 (22, 15, -21, -20, -11), Vasas–Miskolci VSC 3:0 (8, 8, 11), Kaposvár–Kecskemét 3:0 (15, 12, 14), Budaörs–Békéscsaba 0:3 (-15, -14, -12), Jászberény–TFSE 3:0 (13, 18, 14).
A bajnokság állása: 1. Békéscsaba 29 pont. 2. Vasas 28, 3. UTE 22, 4. MTK 21, 5. Gödöllő 17, 6. Jászberény 16, 7. Fatum-Nyíregyháza 14, 8. Kaposvár 12, 9. TFSE 9, 10. Budaörs 6, 11. Kecskemét 3, 12. Miskolc 0.
Forrás: szon.hu