Kettős győzelem!
Kettős győzelem!
A szezon egyik kulcspillanatához érkezett a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdacsapat a legjobb négy közé jutásért kiírt Kaposvár elleni párharc nyitányát 3:0-ra nyerte, ami első ránézésre megnyugtató különbség…
A Fatum-Nyíregyháza kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.
A szezon egyik kulcspillanatához érkezett a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdacsapat a legjobb négy közé jutásért kiírt Kaposvár elleni párharc nyitányát 3:0-ra nyerte, ami első ránézésre megnyugtató különbség. Az aranyszett szabály miatt azonban közel sem ennyire egyszerű a képlet. A somogyi visszavágón minimum két játszma begyűjtése szükségeltetett a felettébb remélt, a szakmai vezetés által előirányzott továbbjutás érdekében.
A vendégek semmit nem bíztak a véletlenre, a combsérüléssel bajlódó, a legutóbbi bajnoki összecsapás kihagyó Carolina Nelmaria Valdezt kezdőként vetették be. …és milyen jól tették! A venezuelai légiós jelenléte – nagy kötéssel lábán – is megnyugtatólag hatott, olyannyira, hogy a látogatók háromnegyedóra leforgása alatt lerendeztek minden vitás kérdést. Előbb magabiztos játékkal vezetést szereztek, majd a második etap behúzásával végképp eldöntötték a különcsata sorsát. A többi már csak ráadás volt. Az általános cserebere dacára a nyíregyháziak lendülete nem lankadt, arra is ügyeltek, hogy ne rontsanak az összképen: kettős győzelemmel biztosították helyüket a legjobb négy között.
Röplabda: Magyar Kupa, női
Negyeddöntő, visszavágó
Kaposvár–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-13, -23, -16)
Kaposvár, 100 néző, v.: Árpás K., Pőcze I.
Nyíregyháza: Ramdin, Erdős Zs., Sikos P., Erdősné, Valdez, Ribeiro. Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák E., Andrejkovics A., Vén E., Sitku T. Edző: Kőhalmi Richárd.
Továbbjutott: a Fatum-Nyíregyháza, kettős győzelemmel, 6:0-ás összesítéssel.
Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – Gratulálok a csapatnak a négy közé jutáshoz. Ezzel nagyon fontos célt teljesítettünk.
Forrás: szon.hu