Zsinórban az ötödik győzelem
Zsinórban az ötödik győzelem
Szépen, lassan araszol előre a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A nyírségiek zsinórban ötödik bajnoki győzelmükkel kalkuláltak a Kecskemét ellen…
A Fatum-Nyíregyháza folytatta jó bajnoki sorozatát, zsinórban ötödik győzelmét aratta.
Szépen, lassan araszol előre a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A nyírségiek zsinórban ötödik bajnoki győzelmükkel kalkuláltak a Kecskemét ellen, a veretes sorozat tovább építésével pedig ,,hátba csapták” a közvetlen élcsoportban állomásozó riválisokat.
Szó se róla, a hazaiak számára – persze, némi túlzással – a Bem-iskola megközelítése jobban feladta a leckét, mint maga a mérkőzés. A vasárnapi esőzés következében hatalmas pocsolyákat kerülgetve lehetett megközelíteni az ,,objektumot”, a többi ment, mint a karikacsapás. Noha a házigazdák lábában volt már két meccs a héten, annyi energiájuk maradt, hogy elbánjanak a lelkes, mindazonáltal sokat bakizó vendégekkel. Itt álljunk meg egy pillanatra! A könnyed siker közben a Kőhalmi-gárda tizenhét (!) nyitást rontott, ami most belefért, de a fajsúlyosabb ellenfelekkel szemben ez nyilván nem megengedhető. Ugyanakkor pozitívum, hogy valamennyi pályára lépett Fatum-játékos legalább egy pontot termelt, az új szerzemény, Kovács Edina mindjárt négyet, holott láthatólag még csak szokja a légkört.
Na és legalább ekkora dicséret dukál annak a három kecskeméti úriembernek, akik végigénekelték a találkozót, fittyet hányva arra, hogy kedvenceiknek sanszuk sem volt.
Röplabda NB I., női
Fatum Nyíregyháza–Kecskemét 3:0 (17, 18, 14)
Bem-iskola, 300 néző, v.: Jámbor T., Suba I.
Nyíregyháza: Ramdin 11, Sitku T. 1, Ribeiro 11, Vén E. 7, Valdez 4, Sikos P. 6. Csere: Tóth F. (liberó), Akimova 2, Kovács E. 4, Kundrák E. 2, Sitkey M. 2, Andrejkovics A. 2. Edző: Kőhalmi Richárd.Kecskemét: Kökény P. 4, Vezsenyi A. 5, Tóth-Borszéki 3, Kiss G. 5, Páli P. 4, Harmath Zs. 3. Csere: Vígh D., Kökény N. 1. Edző: Szappanos Máté.Ász: 12–6. Rossz nyitás: 17–9.
Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – A vészesen sok elrontott nyitás ellenére sok szép megoldást mutattunk be, de az is nyilvánvaló, ennél többre lesz szükség a folytatásban.
Szappanos Máté: – Ilyen felállásban egyszer sem játszottunk még ebben a szezonban. Rengeteg hibát követtünk el, ezáltal nem tudtuk szorossá tenni a mérkőzést. Az akarással nem volt gond, de pillanatnyilag ennyire futotta.
Forrás: szon.hu