Segítenek a gyógyulásban
Segítenek a gyógyulásban
A rendszeres mozgás a szervezetre gyakorolt jótékony hatása vitathatatlan. Fontos szerepet játszik az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében….
A rendszeres mozgás a szervezetre gyakorolt jótékony hatása vitathatatlan.
Fontos szerepet játszik az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében.  Sajnos azonban a rendszeres sportolásnak nem csak jótékony hatása van, a sportoló edzés és versenyzés közben számos esetleges káros hatásnak is ki van téve. Ez pedig hatványozottan igaz a Nyíregyházi Sportcentrum sportolóira.
Most, hogy a legtöbb szakágunknál beindult a versenyidény, megteltek versenyzőkkel a Sportcentrum rehabilitációs szobái. A Nyíregyházi Sportcentrumban modern fizikoterápiás eszközökkel dolgozhatnak szakasszisztenseink. Nagy hozzáértéssel, szakszerű munkával segítenek a pacienseknek a gyógyulásban, az erőnlét javításában, a korábbi terhelhetőség visszaállításában. A terápiák sokféle arca található meg házon belül. Sportorvos, fizikoterapeutai szakasszisztens, gyógytornász és masszőrök dolgoznak nap, mint nap keményen azért, hogy a sérült testrész működését helyreállítsák, az erőnlétet javítsák. Technikai eszközök sokasága áll rendelkezésre a gyógytornához, és számos fizikoterápiás eszköz (lontoforesis, szelektív ingeráram, soft laser, interferenciaáram) a fizikoterápiához.                                                            
A gyógyítás folyamatában a felsorolt lehetőségek szervesen összetartoznak, és kiválóan működnek a sportcentrum szakembereinek (Lingné Hudák Nóra, Bencsik Ildikó, Bekecs Sándor, Tanyi Attila, Bakó Tivadar) köszönhetően.